Βελτιωμένη η εικόνα στην Παιανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βελτιωμένη είναι η εικόνα από τη μεγάλη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στον Υμηττό, στην πλευρά της Παιανίας, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, και η οποία λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε στην κορυφογραμμή, στις κεραίες.

Για προληπτικούς λόγους δόθηκε εντολή εκκένωσης, καθώς στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται διάσπαρτες κατοικίες.
Αυτή την ώρα το μέτωπο κινείται νοτιοδυτικά προς τα Γλυκά Νερά, στην κορυφή του βουνού, και είναι ορατή σε όλη την Αττική, ενώ οι άνεμοι εμφανίζουν ύφεση.
Πριν από λίγο δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία η λεωφόρος Κατεχάκη και στα δύο ρεύματα, καθώς και ο Περιφερειακός του Υμηττού.
Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής συνεχώς ενισχύονται από άλλους Δήμους της Αττικής αλλά και Περιφέρειες της χώρας. Αυτή την ώρα επιχειρούν 141 πυροσβέστες με 46 οχήματα, πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες των ΟΤΑ, καθώς και εναέρια μέσα με 5 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα και δυο Σινούκ.
Σε γενική επιφυλακή τέθηκε το Πυροσβεστικό Σώμα στην Αττική και σε μερική, στην υπόλοιπη χώρα.
Στο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έσπευσε από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ στο έργο συντονισμού συμμετέχουν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος.
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στην Παυλιάδα Αμφιλοχίας, στο Βροντερό Πρεσπών και στην Αργυρούπολη Κιλκίς.
Σε ύφεση οι φωτιές στην Ελαφόνησο, στη Βάρδα Ηλείας, καθώς και στην Αχαΐα, όπου εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.
Ο Κρατικός μηχανισμός θα παραμείνει και σήμερα σε κατάσταση συναγερμού, λόγω της υψηλής επικινδυνότητας για πυρκαγιές σε Αττική, Κύθηρα, Έβρο, Σαμοθράκη, Λήμνο, Λέσβο, Χίο Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, Εύβοια, Σκύρο, Βοιωτία, Φθιώτιδα Αχαΐα, Ηλεία και Σποράδες.
Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αποφεύγοντας ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν φωτιά να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική στον αριθμό κλήσης 199.
Η αποστολή μηνυμάτων SMS από το 112 γίνεται χωρίς δαπάνη για τον ελληνικό λαό και για το Κράτος, ξεκαθάρισαν κυβερνητικές πηγές, με αφορμή την λήψη πολλαπλών γραπτών μηνυμάτων έκτακτης ανάγκης που στάλθηκαν στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών κυρίως το Σάββατο, προειδοποιώντας για ισχυρούς ανέμους και τον κίνδυνο εργασιών στην ύπαιθρο.
ΕΡΤ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ