12/04/2021

Χαστούκι Βερολίνου σε Ράμα: «Η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας»

Σε λίγο καιρό η χώρα δε θα μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία παρόμοια με αυτή των πυραμίδων του 1997.
«Η οικονομία βρίσκεται σε μια κατάσταση παρόμοια με τις πυραμίδες του 1997, το κράτος είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. 
Η Αλβανία δεν  θα λάβει έγκριση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων στις 18 Οκτωβρίου, σε αντίθεση με τα Σκόπια που έχουν διεκπεραιώσει τις  υποχρεώσεις.
» Η Αλβανία δεν πληροί τις υποχρεώσεις της ΕΕ και ο τρόπος διακυβέρνησης καθώς και η πολιτική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δεν υπόσχεται τίποτε για την εν λόγω ημερομηνία».
Οι δηλώσεις έγιναν από Μάρτιν Χέντζε, σύμβουλο του CDU, κόμματος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.
Ο Χένζε προειδοποιεί την Αλβανία ότι σύντομα δεν θα έχει την ικανότητα να πληρώσει τους μισθούς στο δημόσιο και σύμφωνα με αυτόν, θα επέλθει οικονομική καταστροφή.
Ο ίδιος επιρρίπτει τις ευθύνες  για την κατάσταση αυτή στον πρωθυπουργό που ακολουθεί μια ναρκο-κρατική πολιτική.
Τα κρατικά ταμεία είναι άδεια και τα χρέη για την εξόφληση του χρέους θα καταστρέψουν  την οικονομία.
Στη Γερμανία δεν υπάρχουν εξωφρενικές τιμές των  20 εκατομμυρίων ευρώ ανά χιλιόμετρο, αν και οι δρόμοι  έχουν τις καλύτερες προδιαγραφές,  με πολλές επαγγελματικές ρυθμίσεις και το κόστος είναι αρκετές φορές φθηνότερο, τόσο για την οδοποιία όσο  και συναφή έργα, τονίζει ο Χένζε.
Σε τηλεοπτική συνέντευξή  του, ο Μάρτιν Χένζε, είπε ότι το CDU και η γερμανική κυβέρνηση είναι πολύ προσεκτικοί όσον αφορά τις εξελίξεις στην Αλβανία.
Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε ότι υποστηρίζει τον επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα και ότι λαμβάνει τη στήριξη του Βερολίνου για το πρόγραμμά του που αναφέρεται στην καταπολέμηση των παράνομων περιουσιακών στοιχείων, στον εντοπισμό των κρυμμένων λογαριασμών και στην υπόσχεση για την τιμωρία  των υπευθύνων της διαφθοράς στη χώρα.
boldnews.al
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ