Απίστευτη κατάσταση στην Κέρκυρα. Νερό μία ώρα την εβδομάδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίστευτες καταγγελίες και εξώδικα για τα φαινόμενα ακραίας λειψυδρίας στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού.

Του Αλέξανδρου Κόντη real.gr
Μια αδιανόητη κατάσταση βιώνουν οι κάτοικοι του χωριού Κρέμιθας, αλλά και άλλων περιοχών στα βορειοανατολικά της Κέρκυρας, οι οποίοι, εν έτει 2019, έχουν πρόσβαση σε νερό μόνο για 60 λεπτά, κάθε πέντε με επτά ημέρες! Η επιεικώς προβληματική παροχή του νερού στην περιοχή Σινιές του νησιού, αποτελεί φαινόμενο που επαναλαμβάνεται κάθε καλοκαιρινή περίοδο, λόγω της παλαιότητας και της έλλειψης συντήρησης των υποδομών υδροδότησης της Κέρκυρας.
Όπως όμως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, κατά την εφετινή περίοδο, τα φαινόμενα λειψυδρίας στα χωριά των Σινιών, είναι πιο έντονα από ποτέ. Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα τρέξει το νερό στις βρύσες των σπιτιών και των τουριστικών καταλυμάτων, τα οποία, για να λειτουργήσουν έχουν εγκαταστήσει δεξαμενές και στηρίζονται αποκλειστικά και μόνο στην προμήθεια νερού από βυτιοφόρα.
Ακόμη, οι υπάλληλοι της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχετεύσεων Κέρκυρας ενημερώνουν τους κατοίκους μόνο με προφορικές ανακοινώσεις για την ώρα και την ημέρα ακριβώς που η παροχή του νερού αποκαθίσταται, γεγονός που παραπέμπει σε πρακτικές περασμένων δεκαετιών. Προφορικά, παρέχονται και οι δικαιολογίες για την κατάσταση λειψυδρίας που επικρατεί στην περιοχή.
Σύμφωνα με τα όσα λένε οι αρμόδιοι της ΔΕΥΑΚ, το πρόβλημα υδροδότησης στις Σινιές της Κέρκυρας οφείλεται σε βλάβη στις αντλίες νερού, η οποία όμως δεν έχει αποκατασταθεί.
Πλέον, μερίδα των κατοίκων αναμένεται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Μεταξύ αυτών είναι και ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Γιώργος Ρούσης.
«Η πρόσβαση στο νερό συγκαταλέγεται στα δικαιώματα του ανθρώπου που έχει αναγνωρίσει ο ΟΗΕ. Είναι πραγματικά απαράδεκτο να μην υπάρχει υδροδότηση σε ένα τόσο μεγάλο μέρος της Κέρκυρας, εν έτει 2019», δηλώνει ο κ. Ρούσης στο Real.gr. Μέσα στις επόμενες ημέρες, κάτοικοι του Κρέμιθα πρόκειται να αποστείλουν εξώδικη διαμαρτυρία στην ΔΕΥΑΚ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ