ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΝΕΑ ΘΕΣΗ, ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΚΛΠ. ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ!

Έπειτα από τις απανωτές επιθέσεις σε εκδοτικούς οίκους από Αντιεξουσιαστές που έχουν προκαλέσει οργή στην Ελληνική κοινωνία, το πολιτικό σύστημα άρχισε επιτέλους να αντιδρά. Οι επιθέσεις έγιναν στις εκδόσεις Γεωργιάδη, Πελασγός, Α. Κεραμμυδά και Νέα Θέση. Όχι, ο Παττακης δεν κάηκε ακόμα.
Η συγκυρία της σημερινής επίθεσης στις εκδόσεις Νέα Θέση που έγινε ανήμερα του Θερινού Ηλιοστασίου, (παγανιστική εορτή κατά την οποία το άναμμα φωτιάς είναι από τα βασικά δρώμενα), υποχρέωσε και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η πρόσφατη συνάντηση του με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στην οποία δεσμεύτηκε να προστατεύσει τα εκκλησιαστικά δρώμενα και να αναλάβει δράση εναντίον των ειδωλολατρικών οργανώσεων.
Έτσι ο Αλαβάνος δίνει και μια απάντηση σε όσους τον κατηγορούν για “ιδεολογική προστασία” των βίαιων ενεργειών του παρακρατικού μηχανισμού. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
 Η επίθεση εναντίον των ευγενών εκδοτικών οίκων της Νέας Θέσης, Πελασγού κλπ. συνιστά ευθεία πολιτική παρέμβαση και αναβιώνει εποχές σκοταδισμού. Δίνει πράσινο φως σε ακραίους κύκλους φανατικών που προωθούν … κάψιμο βιβλίων.
Τέτοιες τυφλές πράξεις δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα και την Ευρώπη του 2000.
Αυτές οι ενέργειες στρέφονται εναντίον της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, εκθέτουν την χώρα μας διεθνώς και ταυτόχρονα δυσφημούν τις ουμανιστικές αξίες …. Πριν 45 χρόνια ακριβώς η τότε Ιερά Σύνοδος έριχνε στην πυρά, με ανάλογα επιχειρήματα, ακόμα και τον Καζαντζάκη.
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να σιωπά. Ο κ. πρωθυπουργός και οι αρχηγοί όλων των κομμάτων οφείλουν να τοποθετηθούν ευθέως γιατί πρόκειται για μείζον θέμα πολιτισμού.
Το Γραφείο Τύπου”
Δημοσιέυτηκε από Τρολλυμπία.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ