Άθλιες μεθοδεύσεις κατά τις έντιμης Βασιλικής Θάνου. Από αυτούς που έσβηναν πρόστιμα εκατομμυρίων, ζημιώνοντας το δημόσιο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξελίξεις που ντροπιάζουν την Ελλάδα, από αυτούς που ζημίωσαν την χωρών ανεπανόρθωτα με τις μεθοδεύσεις δεκαετιών. Επανέρχονται τώρα με τις ίδιες άθλιες μεθοδεύσεις για να ξεφορτωθούν την έντιμη Βασιλική Θάνου. Την γυναίκα που τόλμησε να συγκρουστεί τόσο με πολυεθνικές όσο και με νταβατζήδες.
Ενδεικτική η ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη την κομητειών για το θέμα:

Σύμφωνα με επίσημα βιογραφικά αρκετών μελών των Επιτροπών Ανταγωνισμού σε κράτη-μέλη της ΕΕ, κορυφαία στελέχη τους έχουν διατελέσει σύμβουλοι υπουργών και κυβερνήσεων.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι αυτά της Γερμανίας, του Προέδρου AndreasMundt, της Γαλλίας, του Προέδρου IsabelleDeSilva, και της Ιταλίας, του Προέδρου GiovanniPitruzsella και του Γενικού ΓραμματέαFilippoArena.

Προκύπτει, λοιπόν, ότι πρόκειται για μια ευρέως διαδεδομένη πρακτική εντός της ΕΕ, που δεν φαίνεται να επηρεάζει τη θεσμική και λειτουργική ανεξαρτησία των Αρχών και σίγουρα δεν συνιστά κριτήριο απόλυσης των μελών της, πόσο μάλλον με αναδρομική ισχύ.

Ερωτάται η Επιτροπή:

      • Θεωρεί ότι αυτή η ευρέως διαδεδομένη πρακτική έχει εμποδίσει το έργο των ανεξάρτητων ΕπιτροπώνΑνταγωνισμού στα συγκεκριμένα κράτη-μέλη;
      • Κρίνει ότι η ρήτρα αναδρομικότητας, που επιβλήθηκε με την πρόσφατη κυβερνητική ρύθμιση στην Ελλάδα, εφαρμόζοντας μια πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών,  είναι συμβατή με τη σχετική νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου C-288/12 (παρ. 54-55 και 61);
      • Πότε εκτιμά ότι θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση τηςσυμβατότητας της πρόσφατης κυβερνητικής ρύθμισης, στην περίπτωση της Ελλάδας, με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και τη σχετική οδηγία 1/2019, με δεδομένο ότι η σχετική εμπλοκή προκαλεί κινδύνους καθυστέρησης ή και παραγραφής στην εξέταση κρίσιμων φακέλων παραβίασης των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ