The National Herald: Top 10 – Ελληνικά φαγητά να δοκιμάσετε στην Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα κείμενο-ύμνος στην ελληνική γαστρονομία!

Όταν είσαι στην Ελλάδα, κάντο όπως το κάνουν οι Έλληνες, λέει ένα παλιό ρητό. Σε όλη τη Μεσόγειο υπάρχει καλό φαγητό. Μεταξύ των τιτάνων των μαγειρικών τεχνών, όπως η Γαλλία και η Ιταλία, τα ελληνικά φαγητά δεν είναι τόσο διαδεδομένα. Αλλά θα έπρεπε.
Με μια νόστιμη ποικιλία από εθνικά πιάτα, γλυκά και αλμυρά, για να επιλέξετε και να μην πεινάσετε ποτέ.
Εδώ είναι 10 ελληνικά φαγητά που αξίζει πολύ να δοκιμάσετε όταν βρεθείτε στη γη των Ελλήνων. Kali oreksi!
– Ψάρια κατευθείαν από τη θάλασσα
Αυτό δεν είναι ένα συγκεκριμένο γεύμα (υπάρχουν πολλές ποικιλίες που μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς τρόπους), αλλά τα θαλασσινά πραγματικά δεν συγκρίνονται, ιδιαίτερα τα ψάρια. Με τις τεράστιες παράκτιες περιοχές, η αλιεία είναι ένα μεγάλο εμπόριο στην Ελλάδα και το αποτέλεσμα είναι η εγγύηση της αριστείας κάθε φορά που έχετε φρέσκα ψάρια.
– Taramasalata
Μπορείτε να το φάτε με οποιοδήποτε είδος ψωμιού και είναι υπέροχο όταν συνδυάζεται με λίγο ελαιόλαδο ή με λεμόνι. Μια από τις πολλές μεγάλες ελληνικές βουτιές (dips).
– Ελιές
Απλό κλασικό, που είναι καλύτερο εδώ από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Συνδυάστε το με λίγο ελαιόλαδο για το απόλυτο σνακ πριν το δείπνο που δεν μπορεί να συγκριθεί. «Οι ελιές και το λάδι που παράγουν λατρεύονται σε όλο τον κόσμο. Βεβαιωθείτε ότι τα δοκιμάζετε στην πατρίδα τους!», Συμβουλεύει ο Marcus Hanes, ταξιδιωτικός blogger στο WriteMyx και το Next Coursework.
– Dolmades
Ένα από τα πιο εξειδικευμένα, αλλά παρόλα αυτά ευχάριστα θαυμασμένα, ελληνικά πιάτα, οι ντολμάδες γίνονται, με αμπελόφυλλα, τα ζεματίζουν και τα γεμίζουν με κάποιο είδος γέμισης, μερικές φορές ρύζι και βότανα. Τότε βράζονται και τρώγονται. Μπορείτε να πάρετε και γεμάτα με κρέας, αν θέλετε και έχουν μια αξιοσημείωτα ξεχωριστή γεύση.
– Μπακλάβας
Ένα από τα πιο γευστικά επιδόρπια στον κόσμο, ο μπακλαβάς, είναι μια ζαχαροπλαστική, μια μελένια απόλαυση που θα λαμπρύνει ακόμη και τις πιο ζοφερές μέρες. Πιθανώς το πιο δημοφιλές ελληνικό επιδόρπιο, ο μπακλαβάς είναι στρωμένη λεπτή ζύμη με ψιλοκομμένα καρύδια και ζαχαρούχο βούτυρο. Ψήνεται και στη συνέχεια επικαλύπτεται με ένα γλυκό σιρόπι μελιού.
– Ελληνικός
Είναι ελληνικός καφές από ένα χαριτωμένο μικρό χαλκίσκο με μια μεγάλη λαβή. Πως να μην το αγαπάς; Έρχεται ως Vari Glyko (ισχυρός και γλυκός), Metrios (μέτρια γλυκός) και Sketos (δηλαδή χωρίς ζάχαρη).
– Γύρος
Νόστιμο φαγητό ανά πάσα στιγμή, εύκολο και βολικό. Ο Γύρος έχει υιοθετηθεί παγκοσμίως ως αιώνια τροφή δρόμου. Το κρέας ψήνεται σε κάθετη σούβλα και στη συνέχεια κομμένο σε φέτες, τοποθετείται σε μια ζεστή πίτα με τζατζίκι, κρεμμύδια, μαρούλι και ντομάτες. Ένα νόστιμο φαγητό μετά από μια νύχτα έξω!
– Μουσακάς
Ένα θρυλικό πιάτο που μπορεί μερικές φορές να φαίνεται λίγο σαν ελληνικά λαζάνια. Είναι παραδοσιακά φτιαγμένο από βόειο κρέας που έχει μαγειρευτεί σε σάλτσα ντομάτας και έχει στρωθεί ανάμεσα σε μελιτζάνες και αναμιγνύεται με σάλτσα μπεσαμέλ. «Ο μουσακάς έχει μια ζωή πέρα από την Ελλάδα, αλλά θα είναι πάντα καλύτερος όταν γίνεται από τους ίδιους τους Έλληνες», λέει ο Iason Wilkes, blogger στο Brit Student και το Australia 2 Write.
– Καλαμάρι
Θα ήταν υπερβολή να πω ότι δεν έχετε ζήσει αν δεν έχετε δοκιμάσει καλαμάρι; Δεν το νομίζω. Ξεφλουδισμένα δαχτυλίδια, προετοιμασμένα με σκόρδο, λεμόνι και ελαιόλαδο που θα σας αφήσουν απελπισμένους για περισσότερα. Δοκιμάστε τα δίπλα στη θάλασσα για την απόλυτη ελληνική εμπειρία.
– Σαγανάκι
Το Σαγανάκι είναι απλά νόστιμο και πάντα προετοιμασμένο καλύτερα στην Ελλάδα. Η διαθεσιμότητά του σε άλλα μέρη είναι επίσης αρκετά περιορισμένη, πράγμα που σημαίνει ότι η τιμή είναι ανεβασμένη, οπότε επωφεληθείτε από την ύπαρξή του στην πατρίδα του. Είναι τηγανισμένο τυρί που δεν χάνει το σχήμα του όταν θερμαίνεται, αλλά μετατρέπεται σε μια χρυσή, τραγανή απόλαυση. Αν σας αρέσει το τυρί, σίγουρα θα σας αρέσει το σαγανάκι, τέλεια αλμυρό και τραγανό.
Συμπέρασμα
Η Ελλάδα είναι γνωστή για αρκετά πιάτα, αλλά δεν είναι ποτέ το πρώτο όνομα στον κατάλογο προορισμών για φαγητά. Αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει όταν τόσα πολλά πιάτα της είναι τόσο παράλογα νόστιμα. Βεβαιωθείτε ότι θα δοκιμάσετε τα πάντα όταν πάτε στην Ελλάδα και μην αφήσετε τον εαυτό σας να μετανιώσει που δεν το έκανε.
Katrina Hatchett
thenationalherald.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ