ΤΩΡΑ: Νεκρός ο δισεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Κοχ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την τελευταία του πνοή άφησε ο ο δισεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Κοχ, σε ηλικία 79 ετών, μια μεγάλη φυσιογνωμία του Συντηρητικού χώρου, ο οποίος συγκαταλεγόταν στους 11 πλουσιότερους Αμερικανούς με τη δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική επιχείρηση στις ΗΠΑ.
Η είδηση θανάτου του Κοχ έγινε γνωστή από τον αδερφό του Τσαρλς: «Με βαριά καρδιά ανακοινώνω τον θάνατο του αδερφού μου, Ντέιβιντ. Όποιος εργάστηκε μαζί του είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τη σπουδαιότητα της προσωπικότητάς του και το πάθος του για ζωή» έγραψε συγκεκριμένα.
Ο Ντέιβιντ Κοχ βρισκόσταν στη λίστα με τους πλουσιότερους Αμερικανούς. Ιδιοκτήτης εταιρειών πετρελαίου, με αμύθητα πλούτη, υπήρξε φανατικός υποστηρικτής του συντηρητηκότερου κομματιού των Ρεπουμπλικάνων.
Συγκεκριμένα υποστήριζε το «Tea Party», που στις εκλογές του 2010 είχε θέσει ως υποψήφια αντιπρόεδρο την Σάρα Πέιλιν.
Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι αδερφοί Κοχ «έριξαν» ούτε λίγο ούτε πολύ περί τα 100 εκατομμύρια δολάρια στην αναμέτρηση αυτή.
Φανατικός πολέμιος του Ομπάμα
Γεννημένοι στο Κάνσας των ΗΠΑ, κληρονόμησαν από τον πατέρα τους Φρεντ την εταιρεία, την οποία και επέκτειναν έτσι ώστε το 2013 να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική επιχείρηση της χώρας. Οι ίδιοι ήταν γνωστοί στο αμερικανικό κοινό για την «σκληρή» στάση τους απέναντι σε κάθε μέτρο που στοχεύει να υποστηρίξει τους αδύναμους.
Πολέμησαν τη μεταρρύθμιση του Ομπάμα στην Υγεία, «παρέλυσαν» το αμερικανικό Δημόσιο οδηγώντας τις ΗΠΑ στο χείλος της χρεοκοπίας (το φθινόπωρο του 2013), κήρυξαν πόλεμο στα συνδικάτα του Δημοσίου στην πολιτεία του Ουισκόνσιν (το 2011). Διαφώνησαν, δε, με την θέσπιση κατώτατου μισθού και με το κάθε μορφής κράτος πρόνοιας αλλά είναι φανατικοί υπέρμαχοι των όπλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ