Ο θερμότερος Αύγουστος της ιστορίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στιγμές από την αυγουστιάτικη Αθήνα στο βίντεο, όπου ο καύσωνας έκανε τραυματική τη ζωή των πολιτών. Παρόμοιες σκηνές παρατηρήθηκαν σε όλη την ηπειρωτική Ευρώπη με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν επίπεδα ρεκόρ στο θερμότερο Αύγουστο της ιστορίας.

Οι ακραίες συνθήκες με τις θερμοκρασίες οδήγησαν σε εκτεταμένη ξηρασία και δασικές πυρκαγιές που κατέστρεψαν χιλιάδες στρέμματα πολύτιμου δάσους.

Τα στοιχεία από το ευρωπαϊκό σύστημα Copernicus επιβεβαιώνουν την ανοδική τάση της θερμοκρασίας που προκαλείται από την υπερθέρμανση του πλανήτη. Οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες συμφωνούν ότι αυτό επιταχύνεται από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Οι βλαβερές επιδράσεις της παρατηρούνται εκτενώς στην αρκτική περιοχή της Νορβηγίας, όπου οι παγετώνες τήκονται με ανησυχητικό ρυθμό.

«Χάνουμε το Σβάλμπαρντ που γνωρίζαμε, χάνουμε την Αρκτική όπως την γνωρίζουμε εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, είναι μια προειδοποίηση για όλους για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που θα εξαπλωθούν σε όλο τον πλανήτη. Είναι απαραίτητο αυτό να σταματήσει το συντομότερο δυνατό», λέει ο Κίμ Χόλμεν διευθυντής του νορβηγικού αρκτικού ινστιτούτου.

Η τήξη των πάγων στην περιοχή του νορβηγικού αρχιπελάγους Σβάλμπαρντ που βρίσκεται βαθιά στον Αρκτικό Κύκλο επιταχύνει τις καταστροφικές επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=iwsGZYpNWoU&w=711&h=400]

.

euronews

ΔΗΜΟΦΙΛΗ