Πιστό στην προώθηση των επιδιώξεων της μαμάς Τουρκίας το ΑΚΕΛ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ceb5ceb8cebdceb9cebaceae cf86cf81cebfcf85cf81ceac

Η είδηση:

Tη θέση του ΑΚΕΛ, ότι θα πρέπει να επιμείνουμε για την πλήρη αποστρατιωτικοποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας με την επίλυση του κυπριακού προβλήματος επανέλαβε ο ΓΓ του κόμματος Άντρος Κυπριανού. Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Άντρος Κυπριανού επισημαίνει ότι το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν διαχρονική θέση του Εθνικού Συμβουλίου, που έχει υιοθετηθεί και έχει συμπεριληφθεί σε ψηφίσματα του ΟΗΕ. «Το ΑΚΕΛ -επισημαίνει- θεωρεί ότι δεν έχει αλλάξει οτιδήποτε που να επιβάλλει αναθεώρηση αυτής της θέσης. Δεν θεωρεί το ΑΚΕΛ ότι η παρουσία 1000 στρατιωτών στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα μας γλιτώσει από τις ξένες επεμβάσεις. Το 1974 είχαμε ολόκληρη την Εθνική Φρουρά και δεν τα καταφέραμε να αποτρέψουμε την τουρκική εισβολή. Το νεοφανές επιχείρημα, ότι πλέον είμαστε μέλη της ΕΕ, δεν στέκει. Στην ΕΕ είμαστε από την 1η Μαΐου του 2004. Γιατί δεν θυμηθήκαμε αυτό το επιχείρημα τότε;»

Και η μετάφραση:

Λύση δικοινοτικής ομοσπονδίας ή διχοτόμηση. Αυτό ήταν το δίλημμα που έβαλε ο Χριστόφιας δείχνοντας είτε την παντελή του αγνωσία ή τον πραγματικό του ρόλο. Γιατί;

Η αμφισβήτηση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και η αναζήτηση του ευκταίου «χύνει νερό στο μύλο της διχοτόμησης», τόνισε ο Κύπριος πρόεδρος, Δημήτρης Χριστόφιας, μιλώντας στο 16ο Συνέδριο της ΕΔΟΝ (οργάνωση νεολαίας του ΑΚΕΛ).

Όπως είπε, «το δίλημμα είναι σαφές: ή λύση ομοσπονδίας ή διχοτόμηση», υπενθυμίζοντας ότι «η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία έχει υιοθετηθεί από σειρά ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, έχει υιοθετηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους διεθνείς οργανισμούς».

Δεν θα πιάσουμε το ηθικό του θέματος αλλά την ορθολογική θεώρηση των πραγμάτων: Το δίλημμα του Χριστόφια είναι απολύτως εσφαλμένο.

Η Τουρκία δεν θα δεχτεί ουδέποτε την οριστική διχοτόμηση ως λύση, αφού σκοπός της είναι η προστασία του μαλακού της υπογαστρίου από οποιαδήποτε στρατιωτική απειλή. Έχοντας λοιπόν μία οριστική διχοτόμηση, η Τουρκία γνωρίζει πολύ καλά ότι την επόμενη ημέρα η Κύπρος (η Ελλάδα όπως θέλετε πέστε το) το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να εγκαταστήσει τους απαραίτητους αμυντικούς μηχανισμούς όπως τους S300 ή 400, γεγονός που θα αχρηστέψει το όποιο εναέριο πλεονέκτημα της στο Αιγαίο, ανοίγοντας ένα νέο μέτωπο που μέχρι σήμερα θεωρείται διασφαλισμένο.

Η Τουρκία λοιπόν θα κάνει την οποιαδήποτε υποχώρηση (και μην ακούτε τις γελοιότητες περί “σκληρής στάσης”) προκειμένου να έχει συνδιαχείριση ΟΛΗΣ της Κύπρου σε οποιαδήποτε μορφή. 10 σχέδια Ανάν να έρθουν, θα γίνουν αποδεκτά, οπότε μην τρέφετε αυταπάτες.

Επομένως κύριε Χριστόφια είστε ή άσχετος ή πραγματικά επικίνδυνος για τον Κυπριακό λαό. Δύο επισημάνσεις και κλείνουμε:

1. Ιστορικά, στα μήκη και τα πλάτη του Τουρκισμού από τους Οϊγούρους μέχρι την Ανατολική Θράκη, η “ειρηνική συμβίωση” με τους Τούρκους, που καταλήγει κύριε Χριστόφια;

2. Είστε σίγουρος ότι το πρόβλημα της Κύπρου είναι “πολιτικό, διζωνικοκοινοτικο” ή μήπως πρόβλημα κατοχής ενός Ευρωπαϊκού κράτους με ταυτόχρονη τέλεση Εθνοκάθαρσης που πρέπει να τιμωρηθεί;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ