"Δεν δικαιολογείται καμία αύξηση της τιμής στα καύσιμα"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καμία αύξηση της τιμής των καυσίμων δεν δικαιολογείται σήμερα, υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης, μιας και τα αποθέματα πετρελαίου που έχει η Ελλάδα έχουν αγοραστεί στις παλαιότερες τιμές.

«Tα συνεργεία της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, έχουν από το πρωί στρέψει τους ελέγχους τους σε πρατήρια καυσίμων, έτσι ώστε να μην έχουμε αυξήσεις πολύ μεγαλύτερες από ό,τι δικαιολογεί η αύξηση διεθνώς της τιμής του πετρελαίου. Αύξηση τιμής σήμερα δεν δικαιολογείται. Τα αποθέματα πετρελαίου που έχει η χώρα έχουν αγοραστεί στις παλαιότερες τιμές» υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι «η κυβέρνηση παρακολουθεί τα διεθνή γεγονότα. Ευχόμαστε ότι όλα θα πάνε καλά, θα αποκλιμακωθεί η διεθνής ένταση και θα επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα. Το παρακολουθούμε στενά. Σε καμία απολύτως περίπτωση δεν θα μείνουμε από πετρέλαιο».
«Έλεγχοι για να αποφευχθεί η αισχροκέρδεια στα καύσιμα»
Για τον λόγο αυτό η Γενική Γραμματεία Εμπορίου διενεργεί ελέγχους προκειμένου να μην υπάρξει αισχροκέρδεια στην αγορά λόγω της ανόδου στις τιμή του πετρελαίου από τη νέα κρίση στον Κόλπο, σύμφωνα με όσα δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, είναι να εντοπιστούν οι επιτήδειοι προκειμένου «να μην αυξήσουν τις τιμές ενώ είχαν προμηθευτεί καύσιμα σε προγενέστερη περίοδο».
Έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΝ
Την ίδια στιγμή, καθησυχαστικοί παρουσιάστηκαν μετά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος οι Γεράσιμος Θωμάς και Νίκος Παπαθανάσης.
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα φυσικών πόρων και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα βιομηχανίας και εμπορίου συναντήθηκαν και συζήτησαν με αφορμή την κρίση στον Περσικό Κόλπο και τις συνέπειες που μπορεί αυτή να έχει στην ελληνική Οικονομία.
«Τα πρατήρια απορρόφησαν την μικρή αύξηση που υπήρξε. Δεν υπάρχει θέμα προμήθειας. Υπάρχουν αρκετά αποθέματα. Τα δικά μας διυλιστήρια είναι ευέλικτα. Μπορούν να αγοράσουν πετρέλαιο από διάφορες αγορές. Στα πρατήρια λειτουργεί πολύ καλά ο ανταγωνισμός. Υπάρχει ομαλότητα» σημείωσε ο υφυπουργός Ενέργειας.
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως «πρέπει να διαρκέσουν πολύ καιρό οι υψηλές τιμές για να υπάρχει μακροοικονομική επίπτωση στην Ελληνική οικονομία. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Δεν έχει παρατηρηθεί κανέναν σημείο κερδοσκοπίας μέχρι στιγμής».
Πηγή: tanea.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ