Προσοχή: Αυτά είναι τα πρώιμα συμπτώματα των διατροφικών διαταραχών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τις πρώτες ενδείξεις που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι κάποιος μπορεί να έχει διατροφικές διαταραχές, καταδεικνύει νέα βρετανική έρευνα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό British Journal of Psychiatry, δείχνουν ότι τα άτομα που διαγνώστηκαν με διατροφικές διαταραχές, είχαν υψηλότερα ποσοστά άλλων ασθενειών και συνταγογραφημένων φαρμάκων κατά τα έτη πριν τη διάγνωσή τους.
Αν και οι διατροφικές διαταραχές (νευρική ανορεξία, νευρική βουλιμία, αδηφαγική διαταραχή) αφορούν εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, η νέα μελέτη είναι η πρώτη που ασχολήθηκε με τις πρώιμες ενδείξεις αυτών των διαταραχών, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση τους.
Ειδικότερα, η ερευνητική ομάδα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Σουόνσι, εξέτασε ανώνυμα ηλεκτρονικά αρχεία υγείας και εισαγωγές στα νοσοκομεία της Ουαλίας, όπου 15.558 άτομα διαγνώστηκαν με διαταραχές διατροφής, μεταξύ 1990 και 2017.
Βρέθηκε λοιπόν, ότι στα δύο χρόνια πριν τη διάγνωσή τους, αυτά τα άτομα είχαν υψηλότερα επίπεδα άλλων ψυχικών διαταραχών, όπως διαταραχές προσωπικότητας ή αλκοόλ και κατάθλιψη, αυξημένα επίπεδα ατυχημάτων, τραυματισμών και αυτοτραυματισμού, υψηλότερο ποσοστό συνταγογράφησης για φάρμακα του κεντρικού νευρικού συστήματος όπως αντιψυχωσικά και αντικαταθλιπτικά, υψηλότερο ποσοστό συνταγών για γαστρεντερικά φάρμακα (π.χ. για δυσκοιλιότητα και στομαχικές διαταραχές), καθώς και για διαιτητικά συμπληρώματα (π.χ. πολυβιταμίνες, σίδηρος).
Τα νέα αυτά ευρήματα, μπορεί να βοηθήσουν σημαντικά τους γιατρούς να ανιχνεύσουν τις διατροφικές διαταραχές νωρίτερα, ώστε να παρέμβουν έγκαιρα.
olivemagazine

ΔΗΜΟΦΙΛΗ