25/09/2021

Φάκελος Ασφάλισης Υγείας ΕΟΠΥΥ -Πως μπορείτε να δείτε τον προσωπικό φάκελο υγείας σας

Ο προσωπικός Φάκελος Ασφάλισης Υγείας (ΦΑΥ) αποτελεί μια πρωτοποριακή εφαρμογή, καθώς περιέχει στοιχεία για το σύνολο των νοσηλειών, των υπηρεσιών υγείας, των υλικών, των νόσων και διαγνώσεων που υπάρχουν καταγεγραμμένες στο μηχανογραφικό σύστημα και αναφέρονται σχεδόν στο σύνολο των ασφαλισμένων της χώρας.

Ο ΕΟΠΥΥ, στα πλαίσια της αναβάθμισης των υπηρεσιών που προσφέρει προς τους ασφαλισμένους και τους παρόχους υγείας διαθέτει τη δυνατότητα να ενημερώνονται ηλεκτρονικά οι ασφαλισμένοι για όλες τις υπηρεσίες που έχουν λάβει μέσω του ΦΑΥ.
Η πληροφορία που θα περιέχεται στον ΦΑΥ, έχει συγκεντρωθεί από τα στοιχεία που καταθέτουν οι πάροχοι και οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι, προκειμένου να αποδοθούν αντίστοιχες παροχές σε εφαρμογή του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ).”
Δυνατότητα αναζήτησης έχουν όσοι διαθέτουν κωδικό πρόσβασης στο taxisnet (ΓΓΠΣ). Σύμφωνα με την νομοθεσία όλοι οι πολίτες (και οι σύζυγοι) έχουν πρόσβαση, εάν το επιθυμούν, ανεξάρτητα εάν υποβάλουν κοινή δήλωση ως ζευγάρια. Ωστόσο με την νέα έκδοση του Φακέλου (Απρίλιος 2019) παρέχεται και η δυνατότητα στους πιστοποιημένους χρήστες να έχουν πρόσβαση μέσω του δικού τους Φακέλου και στα προστατευόμενα ανήλικα μέλη της ασφαλιστικής τους μερίδας.
Οδηγίες εγγραφής, χρήσης κι χρήσιμες πληροφορίες
https://apps.ika.gr/eApplicationInsPerson/
https://www.eopyy.gov.gr/insuredguide/doc

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ