Αυτά είναι τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα -Νέος γύρος διασταυρώσεων για τον εντοπισμό τους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία επιβολής των τελών κυκλοφορίας του 2020 στους κατόχους οχημάτων η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ετοιμάζει ένα νέο γύρο διασταυρώσεων για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.

Το σχέδιο της ΑΑΔΕ προβλέπει διασταύρωση των στοιχείων των οχημάτων τα οποία διαθέτουν οι φορολογικές αρχές και το υπουργείο Μεταφορών με τα στοιχεία που έχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες. Στόχος είναι να εντοπιστούν τα ανασφάλιστα οχήματα και να κληθούν οι κάτοχοί τους να τα ασφαλίσουν αφού πρώτα πληρώσουν το παράβολο – πρόστιμο που ξεκινάει από 100 και φθάνει τα 250 ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοχοι οχημάτων που θα εντοπιστούν να είναι ανασφάλιστοι θα παραλάβουν στη θυρίδα τους στο Taxisnet ένα τυποποιημένο μήνυμα με το οποίο θα ενημερωθούν ότι εντοπίστηκαν ως κάτοχοι πιθανών ανασφάλιστων οχημάτων. Αν πράγματι τα οχήματά τους είναι ανασφάλιστα, μόνο η προηγούμενη πληρωμή του παραβόλου θα ανοίγει το δρόμο της ασφάλισης, ενώ αν έχει γίνει λάθος θα πρέπει να προχωρήσουν στη διόρθωσή του.
Τα πρόστιμα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία ανέρχονται σε:
– 100 ευρώ για δίκυκλα έως 250 κυβικά,
– 150 ευρώ για δίκυκλα άνω των 251 κυβικών,
– 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κυβικά και
– 250 ευρώ για αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού άνω των 1.000 κυβικών εκατοστών.
Με την αγορά του αυτοκινήτου να βρίσκεται σε ανοδική τροχιά το τελευταίο διάστημα, οι αγοραστές νέων οχημάτων θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν προθεσμία επτά εργάσιμων ημερών προκειμένου να ασφαλίσουν τα οχήματά τους και να μην βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμου. Η τελευταία διασταύρωση που έτρεξε η ΑΑΔΕ έβγαλε στον αφρό 436.653 ιδιοκτήτες οχημάτων τα οποία εντοπίστηκαν ως πιθανά ανασφάλιστα.
Πηγή: news.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ