10 τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Β.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι απαραίτητες στον οργανισμό, καθώς προστατεύουν το νευρικό σύστημα, βοηθούν την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και συμβάλουν στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού. Για να λαμβάνεις επαρκή ποσότητα κάθε μέρα, δες ποιες τροφές δεν πρέπει να λείπουν από το πιάτο σου.
1. Δημητριακά ολικής άλεσης
Ρύζι, βρώμη, ψωμί και γενικά τα δημητριακά και τα παράγωγά τους είναι καλές πηγές βιταμίνης Β, με τα προϊόντα ολικής άλεσης να έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα.
2. Κρέας
Το μοσχάρι, το χοιρινό και το κοτόπουλο είναι καλές πηγές βιταμινών του συμπλέγματος Β και ειδικά βιταμίνης Β12 η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και βοηθά στη διαδικασία καύσης λίπους.
3. Ψάρια και θαλασσινά
Τα ψάρια, όπως και το κρέας είναι καλές πηγές βιταμινών Β, με τα πιο λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός και οι σαρδέλες να έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα, άρα πρέπει να μπαίνουν πιο συχνά στο πιάτο σου.
4. Αβγά
Τα αβγά περιέχουν βιταμίνες Β, αλλά για να αποκομίσεις όλα τα οφέλη του αβγού θα πρέπει να καταναλώνεις και τον κρόκο του και όχι μόνο το ασπράδι.
5. Όσπρια
Τα όσπρια και ειδικά τα φασόλια είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Μπορείς να επιλέξεις όποιο όσπριο προτιμάς και να το μαγειρεύεις 1-2 φορές την εβδομάδα.
6. Γαλακτοκομικά προϊόντα
Τόσο το γάλα όσο και τα παράγωγα του, όπως το γιαούρτι και το τυρί, είναι ένας καλός και γευστικός τρόπος για λάβεις την απαραίτητη ημερήσια δόση βιταμινών Β που χρειάζεται ο οργανισμός σου.
7. Φρούτα
Δεν περιέχουν μόνο τα ζωικά προϊόντα και τα δημητριακά βιταμίνες Β, αλλά και τα φρέσκα φρούτα. Στη λίστα των φρούτων, περιλαμβάνεται και το αγαπημένο σου αβοκάντο.
8. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Οι σαλάτες σου, με τις οποίες πρέπει να συνοδεύεις το γεύμα σου μεσημέρι και βράδυ, είναι ένας τέλειος τρόπος να λάβεις βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
9. Ξηροί καρποί και σπόρια
Οι ξηροί καρποί είναι γενικά τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και οι βιταμίνες Β δεν αποτελούν εξαίρεση. Μην ξεχνάς σε αυτή την κατηγορία και τους ηλιόσπορους και πασατέμπους.
10. Βούτυρο ξηρών καρπών
Αν οι ξηροί καρποί θεωρούνται καλή πηγή βιταμίνης Β, το ίδιο ισχύει και για το βούτυρο που παράγεται από αυτούς, όπως το φυστικοβούτυρο και το αμυγδαλοβούτυρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ