Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τη Δυτική Αττική

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόνιμη αστυνομική παρουσία και μάλιστα με μεγάλη «δύναμη πυρός» αποκτά η Δυτική Αττική.

Το σχέδιο της Ασφάλειας είναι έτοιμο, και σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το astinomiko.gr, έχουν δρομολογηθεί και οι τελευταίες λεπτομέρειες.
Κομβικό ρόλο θα έχουν οι 16 Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) που θα διατεθούν σε 24ωρη βάση στην περιοχή. Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες ξεπεράστηκε και ο «σκόπελος» του Προεδρικού Διατάγματος που αφορούσε τους 1500 ειδικούς φρουρούς οι οποίοι θα μπορούσαν να επανδρώσουν άλλες υπηρεσίες, εκτός από την ΟΠΚΕ. Το νομικό επιτελείο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μπορούν να ενταχθούν και στις ΟΠΚΕ.
Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ενισχυθούν συγκεκριμένα τμήματα Ασφαλείας που θεωρούνται ότι είναι στην «καυτή ζώνη» της Δυτικής Αττικής και είναι πιο κοντά σε καταυλισμούς Ρομά οι οποίοι, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, συγκεντρώνουν τα περισσότερα περιστατικά παραβατικότητας.
Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έχουν χαρτογραφήσει τις περιοχές και τους δρόμους όπου σημειώνονται τα περισσότερα κρούσματα εγκληματικότητας και με αυτόν τον τρόπο θα επικεντρώσουν τις προσπάθειες τους χωρίς να σπαταλούν δυνάμεις και να καταπονούν το αστυνομικό προσωπικό.
Μεγάλο «αγκάθι» ήταν τα αυτοκίνητα που θα είχαν οι ΟΠΚΕ και σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα λύθηκε όταν, με διάφορες ενέργειες, αποκτήθηκε πρόσβαση σε δεκάδες κατασχεμένα οχήματα τα οποία θα περιπολούν με συμβατικές πινακίδες και με αναμμένους φάρους.
«Η λογική των παρεμβάσεων μας θα είναι απόλυτα στοχευμένη. Δεν θα υπάρχουν μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις αλλά αξιοποίηση πληροφοριών και επέμβαση σε συγκεκριμένα πρόσωπα που εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά» λέει αξιωματικός της Ασφάλειας.
Το σχέδιο αναμένεται να αρχίσει να εφαρμόζεται τον επόμενο μήνα, αλλά θα «ναυαγήσει» αν για μια ακόμα φορά, οι δυνάμεις αφήνουν την πολύπαθη Δυτική Αττική για να τοποθετηθούν στα λεγόμενα μέτρα τάξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ