Ένα συγκλονιστικό βίντεο: Πως ο Ερατοσθένης, χιλιάδες χρόνια πριν απέδειξε ότι η Γη είναι στρογγυλή, δίνοντας μάλιστα και την ακριβή περίμετρο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα ελληνικά σχολεία θα ακούσετε για τον Γαλιλαίο, για την Αναγέννηση, δεν θα ακούσετε κουβέντα όμως για την ιστορική αλήθεια. Αυτή την αλήθεια που δημιουργεί πραγματικά την πολυπόθητη εθνική συνείδηση.
Αυτή την αλήθεια που την περιγράφει γλαφυρά ο Carl Sagan, δίνοντας τα αποδεικτικά στοιχεία και τον τρόπο με τον οποίο ο Ερατοσθένης απέδειξε πως η γη είναι στρογγυλή.
Τι έκανε λοιπόν Ερατοσθένης; Μέτρησε την σκιά δύο ισοϋψών στηλών, την ίδια ώρα της ημέρας, με τη μία να βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια και την άλλη 800 χλμ νοτιότερα. Παρατήρησε ότι η σκιά δεν είχε το ίδιο μήκος. Πράγμα που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η γη δεν είναι επίπεδη. Διότι εάν ήταν επίπεδη, η σκιά θα είχε ακριβώς το ίδιο μήκος.
Δημήτρης ελλιπών το μέγεθος της σκιάς μία συγκεκριμένη ώρα και στις δύο περιοχές. Έπειτα, έβαλε έναν βοηθό του να μετρήσει ακριβώς την απόσταση των δύο πόλεων, περπατώντας! Δεν υπήρχε άλλος άλλος τρόπος να γίνει. Στην συνέχεια, προέκτεινε νοερά τις στήλες μέχρι να συναντηθούν στο κέντρο της γης. Και έτσι, υπολόγισε με ακρίβεια και την περίμετρο της γης, εκτός φυσικά από την απόδειξη ότι η γη είναι στρογγυλή.
Αφιερωμένο στις διαχρονικά ανελλήνιστές ελληνικές κυβερνήσεις.
https://twitter.com/aliamjadrizvi/status/1174398818063933441?s=21

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ