Προειδοποίηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καμπανάκι για αύξηση της μέσης θερμοκρασίας κρούει ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός.

Σύμφωνα με την προειδοποίησή του αναμένει επιπλέον 1,2 έως και 1,3 βαθμό Κελσίου υψηλότερη θερμοκρασία στη επόμενη πενταετία πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα.

«Αυτό είναι κάτι για να υπενθυμίζει ότι όχι μόνο τα στοιχεία είναι ανησυχητικά, αλλά διαλύουν κάθε ψευδαίσθηση ασφαλείας, πως ίσως γλυτώσουμε με αυτό. Στην πραγματικότητα βλέπουμε την υψηλή τιμής της ταχύτητας και των ρυθμών αύξησης», υποστηρίζει ο Μαξ Ντίλι, διευθυντής τους Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού.

Παράλληλα υπενθυμίζει τους στόχους που έθεσε η Παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα στο Παρίσι μην ξεφύγει η κατάσταση στο όριο των δύο βαθμών.

«Οι τρέχουσες εθνικές συνεισφορές, που υπέβαλαν τα συμβαλλόμενα μέρη στην Συμφωνία του Παρισιού θα πρέπει να είναι τρεις φορές πιο φιλόδοξες καθώς επί του παρόντος πρέπει να καλύψουν τον στόχο των 2 βαθμών και πέντε φορές πιο φιλόδοξες, για να καλύψουν στόχο 1,5 βαθμού. Κι όλ’ αυτά υπό την προϋπόθεση πραγματικής εφαρμογής δεσμεύσεων», πρσέθεσε ο Μαξ Ντίλι.

.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=-YeKc6lB-sM&w=711&h=400]

.

Ο οργανισμός έδωσε ήδη στην δημοσιότητα έκθεση με την οποίαν επισημαίνει ότι ότι η θερμοκρασία την πενταετία 2015-2019 η θερμοκρασία αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,2 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με την ακριβώς προηγούμενη πενταετία.

euronews

ΔΗΜΟΦΙΛΗ