Παιχνιδάκι η σωτηρία του κλίματος!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα βιντεοπαιχνίδι για την αντιμετώπιση της οικολογικής καταστροφής του πλανήτη δεν πρέπει να είναι οπωσδήποτε βαρετό, πιστεύει ένας Γερμανός πρώην πιλότος μαχητικών, ο οποίος συνυπογράφει το παιχνίδι «Paraiso Island».

Με βιντεοπαχνίδια, συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση οργανώσεων αρωγής και αντιμετώπιση περιβαλλοντικών καταστροφών. Αυτός είναι ο στόχος του Γιάν Ρέσνερ. Ο πρώην πιλότος της γερμανικής αεροπορίας ίδρυσε από κοινού με συνεργάτες του στην Νέα Υόρκη την εταιρία One Earth Rising, η οποία φτιάχνει βιντεοπαιχνίδια συνδυάζοντας το τερπνό με το ωφέλιμο.

Στο παιχνίδι «Paraiso Island» για Playstation o ήρωας φθάνει σε ένα τροπικό νησί, το οποίο χτυπήθηκε από κυκλώνα. Αποστολή του η ανοικοδόμηση και αποκατάσταση των ζημιών. Χτίζει σπίτια και βοηθά στην οργάνωσή τους.

«Είναι αδιάφορο αν ενδιαφέρεσαι για την κλιματική αλλαγή ή αν έχεις να κάνεις με θύματα του κυκλώνα, λέει ο Γιαν Ρέσνερ. Παίζεις απλά το παιχνίδι και περνάς καλά. Από όσα αγοράζεις, μέσα στο βιντεοπαιχνίδι για να προχωρήσεις στην επόμενη πίστα, το 30% πηγαίνει σε κοινωφελείς οργανώσεις, οι οποίες βοηθούν στην ανοικοδόμηση της Καραϊβικής μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ντόριαν».

Τι κάνεις με τα πλαστικά στις ακτές;

150.000 παίκτες συμμετέχουν ήδη στο βιντεοπαιχνίδι παρά το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα διαφημιστεί. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε άτομα μεταξύ 25 και 35 ετών. Όσο ανεβαίνεις τις πίστες τόσο το «Paraiso Island» εστιάζει περισσότερο στην προστασία του περιβάλλοντος, εξηγεί ο Γιάν Ρέσνερ: «Σε μια στιγμή οι παίκτες θα δουν τη θάλασσα να ξεβράζει πολλά πλαστικά στις ακτές του νησιού. Ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να τα μαζέψει και να βγάλει χρήματα παραδίδοντάς τα σε ένα κατάστημα. Ως αντάλλαγμα παίρνει αθλητικά παπούτσια, με τα οποία κινείται ταχύτερα και κουβαλάει μεγαλύτερο βάρος».

Αυτή την εποχή η νεοφυής εταιρία αναζητεί εταίρους, οι οποίοι ενδιαφέρονται όχι μόνο για το κέρδος, αλλά και για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ο συνιδρυτής της One Earth Rising θεωρεί ότι πρωτίστως θα τον ενδιέφερε μια συνεργασία με εταιρίες εναλλακτικών πηγών ενέργειας και εκφράζει την ελπίδα, ως Γερμανός, να έρθουν σε επαφή μαζί του περισσότερες γερμανικές επιχειρήσεις.

Άντγιε Πασενχάιμ (WDR, Νέα Υόρκη)
dw

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ