12/04/2021

Δύο (2) νεκροί από κεραυνούς – Πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που έπληξαν τη Δυτική Ελλάδα από τις πρώτες ώρες έως και το μεσημέρι της Τρίτης 24/09 προκάλεσαν πλήθος προβλημάτων, ενώ δύο άτομα έχασαν την ζωή τους από χτύπημα κεραυνού στο Αλιμάκι Κυπαρισσίας και στη Μυρσίνη Λεχαινών.

Στο σύνολό τους οι κεραυνοί που έπεσαν στην Ελληνική επικράτεια ξεπέρασαν τους 14.000 (5.300 πάνω από την ξηρά / 9.000 πάνω από τη θάλασσα), ενώ καταγράφηκαν και 2 ανεμοστρόβιλοι (Καλαμάτα, Αμαλιάδα) και 1 υδροσίφωνας (Αμβρακικός Κόλπος – Αμφιλοχία).

Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η γεωγραφική κατανομή των κεραυνών σύμφωνα με το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών «ΖΕΥΣ», τα σημείων των θανατηφόρων χτυπημάτων και τα σημεία εμφάνισης των ανεμοστροβίλων/υδροσίφωνα.

hartis meteo4
Γεωγραφική κατανομή των κεραυνών, των σημείων θανατηφόρων χτυπημάτων, των σημείων εμφάνισης των ανεμοστροβίλων/υρδοσίφωνα και προγνωστικός χάρτης εμφάνισης ανεμοστροβίλων/υρδοσιφώνων της 23/09.

Πολύ μεγάλα ύψη υετού καταγράφηκαν από το σύνολο σχεδόν των σταθμών του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στη Δυτική Ελλάδα. Στον παρακάτω χάρτη φαίνεται η γεωγραφική κατανομή της βροχής έως το απόγευμα της Τρίτης 24/09, ενώ στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως την ίδια ώρα.

hartis meteo5
Γεωγραφική κατανομή της βροχής έως το απόγευμα της Τρίτης 24/09

hartis meteo6
Τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το απόγευμα της Τρίτης 24/09

http://www.meteo.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ