Σκάνδαλο Thomas Cook – και όμως ο κύριος Θεοχάρης παραμένει στη θέση του!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι η κορυφαία αρπαχτή εις βάρος της ελληνικής οικονομίας, στην ιστορία του ελληνικού τουρισμού. Η πολυεθνική που περίμενε να ξεπουλήσει μέχρι και την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, τσέπωσε τα λεφτά και έπειτα κήρυξε πτώχευση. Αφήνοντας απλήρωτους τους έλληνες επιτηδευματίες του τουρισμού για όλη την τουριστική περίοδο! Ένας από τους λόγους που οι έλληνες έχουν αυτή την κολοσσιαία ζημιά που ξεπερνά το μισό δις ευρώ, ήταν η “έμπνευση” του κυρίου Θεοχάρη να τους δεχτεί στο γραφείο του μέσα στον Ιούλιο. Και στην συνέχεια να διαβεβαιώσει το πανελλήνιο, για εγγύηση και ασφάλεια, μιλώντας μάλιστα για συνέχιση της συνεργασίας! Και φυσικά αναφέροντας την λέξη “εμπιστοσύνη”.

Τι επιτηδευματίες του τουρισμού γνωρίζουμε εδώ και χρόνια ότι ο μόνος τρόπος να διεκδικήσεις τα δεδουλευμένα σου από έναν πολυεθνικό κολοσσό είναι να πιέσεις ακριβώς στα τέλη Ιουλίου, απαιτώντας να εξοφληθεί πλήρως αλλιώς δεν πρόκειται να δεχτεί άλλους πελάτες. Αυτή η πρακτική γίνεται εδώ και δεκαετίες, καθώς μετά τον Αύγουστο, ο επιτηδευματίας του τουρισμού χάνει όποιο μέσο πίεσης διαθέτει και καταλήγει ζητιάνος για τα ίδια του τα λεφτά. Η ενέργεια του κυρίου Θεοχάρη να δεχθεί με τυμπανοκρουσίες στο γραφείο του τον ίδιο διευθύνοντα σύμβουλο που έπειτα από δύο μήνες ανακοίνωσε την πτώχευση της εταιρείας, συνιστά μέγιστο πολιτικό ατόπημα. Και θα μείνουμε εδώ. Δεν θα το αναλύσουμε παραπάνω, διότι δεν έχουμε στοιχεία για Βόλο του κυρίου Θεοχάρη η συνεργεία στην ρεμούλα του μισού δις που έκανε η εταιρεία.

Η κίνηση αυτή όμως του κυρίου Θεοχάρη ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τα οικονομικά, συνιστά πολιτική εξαπάτηση των επιτηδευματιών του τουρισμού, πολλοί εκ των οποίων καθησυχάστηκαν και συνέχισαν να συνεργάζονται με την εταιρεία χωρίς να απαιτήσουν τα δεδουλευμένα τους. Με αποτέλεσμα να καταστραφούν.

Ο κύριος Θεοχάρης λοιπόν θα έπρεπε ήδη να έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη του εγκληματικού του λάθους και να έχει ήδη παραιτηθεί. Αφού δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα, οφείλει να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Αλλιώς επωμίζεται ο ίδιος ακέραια την ευθύνη για την καταστροφή χιλιάδων ελληνικών επιχειρήσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ