Λουκέτο και απολύσεις από την πολυεθνική Danone στην Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πριν από έξι περίπου χρόνια η Danone αποφάσισε να υποβαθμίσει την παρουσία της στην Ελλάδα μεταφέροντας το κέντρο αποφάσεων στη Ρουμανία. Χθες, ο γαλλικός όμιλος έκανε ένα ακόμα βήμα «εξόδου» από τη χώρα μας, καθώς, σύμφωνα με το capital.gr, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους της Danone Γαλακτοκομικά πως κλείνει το γραφείο στην Ελλάδα και ότι αυτοί απολύονται.

Επίσης έγινε γνωστό πως τη διανομή των προϊόντων της, μεταξύ των οποίων και του Activia, την αναλαμβάνει η εταιρεία Leader AE η οποία διανέμει ήδη και τα φυτικά προϊόντα ALPRO που ανήκουν στον γαλλικό όμιλο, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Οι εξελίξεις αυτές δεν επηρεάζουν τη Numil Hellas, εταιρεία βρεφικής διατροφής του ομίλου Danone που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.

H Danone Γαλακτοκομικά Προϊόντα, που λειτουργούσε ως ανεξάρτητη εταιρεία από τον Μάιο του 2005 και το 2007 λάνσαρε στην Ελλάδα το Activia έχει απολέσει κοντά το 50% του τζίρου της σε βάθος πενταετίας και το 60% των πωλήσεών της από το 2011, όταν είχε εμφανίσει τζίρο 25 εκατ. ευρώ.

Το 2017 (σ.σ. τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) οι πωλήσεις της υποχώρησαν στα 10,026 εκατ. ευρώ από 11,6 εκατ. ευρώ που ήταν το 2016 και 18,952 εκατ. ευρώ που ήταν το 2013.

Σε ό,τι αφορά στα αποτελέσματα μετά από φόρους αυτά διαμορφώθηκαν σε ζημιές 106.601 ευρώ από κέρδη 94.032 ευρώ. Ενώ όπως αναφέρεται στις οικονομικές της καταστάσεις υπάρχουν ζημιές των προηγούμενων χρήσεων, 19,986 εκατ. ευρώ ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ