Θησαυρός Βυζαντινής εποχής στα Δαρδανέλια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν θησαυρό από την Βυζαντινή εποχή, στο χωριό Gülpınar της βορειοδυτικής επαρχίας Çanakkale (Δαρδανέλεια).

Ο μικρός θησαυρός 1.500 ετών που αποτελείται από 68 χρυσά νομίσματα, βρέθηκε στις 7 Αυγούστου στο βάθος ενός τείχους βυζαντινού σπιτιού κατά τη διάρκεια ανασκαφών στα Δαρδανέλεια, στην περιοχή του Αϊβατζίκ (Ayvacık) στη βορειοδυτική Τουρκία.

Μιλώντας στον τουρκικό τύπο για να ανακοινώσει το αξιόλογο εύρημα, ο Τούρκος καθηγητής Coşkun Özgünel δήλωσε ότι τα νομίσματα ανήκουν στις εποχές του Ιουστινιανού Α ‘και του Β’ και ήταν από τα έτη 550-575 μΧ. Ορισμένα χρυσά νομίσματα περιείχαν μια εικόνα του Αυτοκράτορα Ιουστινιανού που κρατά μια σφαίρα με ένα σταυρό πάνω του και μια ασπίδα.

Η ανακάλυψη των νομισμάτων, σε συνδυασμό με τα ευρήματα των συνεχιζόμενων ανασκαφών μέσα και γύρω από το Ναό του Απόλλωνα Σμινθέα, στο χωριό Gülpınar, έδειξαν ότι η περιοχή γνώρισε την ύστερη βυζαντινή εποχή, υπογράμμισε ο Τούρκος καθηγητής και συμπλήρωσε ότι οι ανασκαφές στο χωριό συνεχίζονται από τη δεκαετία του ’80.

Πηγή: Daily Sabah

panagiotidouanna

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ