Μητσοτάκης – Στόλτενμπεργκ : Οι κοινές δηλώσεις στο Μαξίμου ! NATO | ΝΑΤΟ | Jens Stoltenberg

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης – Στόλτενμπεργκ : Οι κοινές δηλώσεις στο Μαξίμου ! NATO | ΝΑΤΟ | Jens Stoltenberg
 
https://youtu.be/F_j7S2Di4-I
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ για τον ρόλο του και έστειλε σαφή μηνύματα στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει «μπουκάρει» ήδη στην Συρία.
Καταδίκασε την πολεμική επιχείρηση, τονίζοντας πως ο μόνος δρόμος είναι να δοθεί πολιτική λύση στην πολύπαθη περιοχή.

Η Ελλάδα καταδικάζει την παραβίαση συνόρων και Συνθηκών και χρέος της διεθνούς κοινότητας αλλά και του ΝΑΤΟ είναι να ασκηθεί κάθε επιρροή ώστε να επιβληθεί κατάπαυση του πυρός, για να μην κλιμακωθεί η αστάθεια και να αποφευχθούν απώλειες ανθρώπων και νέα ρεύματα προσφύγων, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλντενμπεργκ.

Ο Γενς Στόλντενμπεργκ, από την πλευρά του τόνισε πως το ΝΑΤΟ κάνει ό, τι μπορεί για να καταπολεμήσει την τρομοκρατία, εφιστώντας την προσοχή στον Ερντογάν για το πώς θα συνεχίσει στην Συρία.

Δείτε εικόνα από όσα είπαν Μητσοτάκης – Στόλτενμπεργκ

Κ. Μητσοτάκης: Παραβίαση από την Τουρκία του Διεθνούς Δικαίου στη Συρία

Για γεγονότα που οδηγούν στη βίαιη αλλοίωση δημογραφικών δεδομένων, αποτελούν μια πρόσθετη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και ανακαλούν ιστορικές μνήμες ανάξιες του σύγχρονου πολιτισμού, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πρόκειται για μια από τις λίγες απειλές που εκδηλώνονται σε ένα περιβάλλον ασφάλειας διαφορετικό από αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Με τον κ. Στόλντενμπεργκ συμφωνήσαμε στην εκτίμηση ότι το ΝΑΤΟ καλείται να προσαρμοστεί σε αυτά τα νέα δεδομένα προκειμένου να διατηρήσει τις αρχές του, την αποτελεσματικότητά του και το κύρος του. Αλλά και να εξακολουθεί να ασκεί την αποτρεπτική και αμυντική του ικανότητα», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Για τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι ενημέρωσε τον ΓΓ του ΝΑΤΟ για τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στις κυπριακές θαλάσσιες ζώνες. Κινήσεις που παραβιάζουν κατάφωρα το διεθνές δίκαιο, δημιουργούν ένταση και υπονομεύουν τις κατευθύνσεις του ΟΗΕ για την επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Επανέλαβα – συνέχισε ο πρωθυπουργός – την προσήλωσή μας στη αρχή της αλληλεγγύης, η οποία παραμένει ακρογωνιαίος λίθος της Συμμαχίας. Στο πλαίσιο αυτό παρουσίασα στον κ. Στόλντενμπεργκ και την κατάσταση στο Αιγαίο, επισημαίνοντας για άλλη μια φορά πως κάθε συμπεριφορά εκτός διεθνούς δικαίου και διεθνών συνθηκών είναι άγονη και εν δυνάμει επικίνδυνη. Η Ελλάδα τάσσεται ιστορικά κατά της χρήσης απειλών ή βίας και υπέρ της ειρηνικής επίλυσης όλων των διαφορών, κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στόλντεμπεργκ για τις τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία – Τι είπε για Αιγαίο, Κύπρο

Αυτοσυγκράτηση συνέστησε στην Τουρκία ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ για την επίθεση στην Συρία, να μειωθεί ο ανθρώπινος πόνος και σημείωσε πως το μείζον είναι πως θα είναι ο ένας στο πλευρό του άλλου στον πόλεμο κατά του ISIS και στον ακόμη μεγαλύτερο περιορισμό του.

«Περιμένουμε όλα τα κράτη να σεβαστούν το Διεθνές Δίκαιο. Δεν είναι ρόλος του ΝΑΤΟ να παίρνει θέση για διεθνή ζητήματα» είπε ο γ. γ του ΝΑΤΟ για την παραβίαση του διεθνούς Δικαίου και την πολιτική ίσων αποστάσεων του ΝΑΤΟ στην πρακτική της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα. Για την Κύπρο τόνισε ότι «είναι σημαντικές οι προσπάθειες του ΟΗΕ να βρεθεί λύση αλλά πως ακόμη και με ανεπίλυτη τη διαφορά προχωρήσαμε στην αντιμετώπιση από κοινού του μεταναστευτικού».

Μητσοτάκης: Μεγαλύτερη υποστήριξη της Συμμαχίας στο μεταναστευτικό

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον ΓΓ για την υποστήριξη του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών προς τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας και ζήτησε την ενεργότερη συμμετοχή της Συμμαχίας στην αντιμετώπιση αυτού του διεθνούς προβλήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ