ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΚΟΥΡΔΩΝ – ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΑΣΑΝΤ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ
Στην συμφωνία του Δαμασκού διαμεσολάβησε η πατριωτική ένωση του Κουρδιστάν, PUK.
Στην συμφωνία μεταξύ Δαμασκού και PYD , η πατριωτική ένωση του Κουρδιστάν έπαιξε σημαντικό ρόλο , ύστερα ενημέρωσαν τους Ρώσους ως εγγυητής.
Αυτή προσπάθεια του PUK , είναι από καιρο γιατί υπήρχε πληροφορία ότι οι αμερικανοί έχουν συμφωνήσει με τους Τούρκους και αποχωρούν από Β. Συρια.
Οι προσπάθειες και συναντήσεις έχουν γίνει και στη Μόσχα αλλά και στη Δαμασκό! Αλλά το PYD, δεν δεχόταν με την ελπίδα ότι μπορεί οι ΗΠΑ να μην τους εγαταλείψουν.
Τελικά πριν από 3 ημέρες ξανά έλαβαν χώρα οι συζητήσεις! Η πατριωτική ένωση έστειλε τον Χαμιντ Νταρουις ως παλαιότερο πολιτικό του δυτικού Κουρδιστάν, από το Καμισλου στη Δαμασκό. Μαζί του και έναν εκπρόσωπο του PYD.
Άρχισαν συνομιλίες με το καθεστώς του Δαμασκού με παρουσία των ρώσων.
Με βάση τη συμφωνία, ο συριακός στρατός και οι συριακές δημοκρατικές δυνάμεις και Ρώσοι θα ανακαταλάβουν τις περιοχές που έχουν καταλάβει οι τρομοκράτες με την βοήθεια του τουρκικού στρατού ανάμεσα στην Γκιρε Σιπι και Σαρεκανι.
Ο Χαμιντ Νταρουις είναι πρόεδρος του κόμματος προοδευτική δημοκρατία των Κούρδων στη Συρια, και μοναδικός πολιτικός που όταν οι Τούρκοι μπήκαν στην πόλη Αφρίν πρότεινε οι Κουρδοι να τα βρουν με τη Δαμασκό με την επιβλεψη της Ρωσίας, αλλά τότε αρκετοί τον κατηγόρησαν για προδότη, Μετά την πτώση στο Αφρίν όμως, άρχισαν να συμφωνούν μαζί του.
Στις 16 οκτωμβριου 2017 μετά το αποτυχημένο δημοψήφισμα στην πόλη Κιρκουκ αρκετοί συζητούσαν για την αντίσταση των Κούρδων Πεσμεργκα με την κατηγορία ότι πούλησαν την πόλη! Αλλά τελικά απεδείχθη ότι αν είχαν αντισταθεί πέραν από ότι δεν θα μπορούσαν να τα βάλουν με τις δυνάμεις των χωρών θα είχαν χάσει αρκετούς και θα είχε καταστραφεί η πόλη επίσης θα έφευγαν αρκετοί κουρδοι από την περιοχή και θα είχαν μετακίνηση πληθυσμού και αλλαγή δημογραφίας και θα συνέβαινε ότι έγινε στην Μουσουλη.
Με βάση την συμφωνία, όταν οι συριακές δυνάμεις ελέγξουν πλήρως τις περιοχές και τα σύνορα να συμφωνήσουν και για τον ανατολικό Ευφρατη, και αργότερα για την συμμετοχή των Κούρδων στην διοίκηση αλλά και στο νέο Σύνταγμα της Συριας.
Σαρτιπ Τζαουχαρ
Δημοσιογράφος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ