Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

NOVARTIS: Η ελβετική τηλεόραση αποκαλύπτει το έγγραφο του FBI για τους έλληνες πολιτικούς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 1908“Ήμασταν στελέχη επιχειρήσεων και μας έκαναν εγκληματίες!”

Την ώρα που στην Ελλάδα η εταιρεία έχει καταφέρει να ανατρέψει το σκηνικό μέσα από ένα βρώμικο σύστημα επικοινωνίας και να παρουσιάζει το μεγάλο σκάνδαλο ως σκευωρία, η ελβετική τηλεόραση με ρεπορτάζ – φωτιά ταράζει τους πραγματικούς σκευωρούς.

Αποκαλυπτικές είναι οι πρώτες εικόνες από το ντοκιμαντέρ του κανάλιου RSI της ελβετικής τηλεόρασης, το οποίο προβάλλεται σήμερα, Πέμπτη, και αναμένεται να προκαλέσει πάταγο καθώς φέρνει στο φως σημαντικά στοιχεία για το σκάνδαλο Novartis.

Οι ερευνητές δημοσιογράφοι, Maria Rosselli και Marco Tagliabue, που μεταξύ άλλων παρουσιάζουν βίντεο ντοκουμέντο του 2012 από τα άδυτα της Novartis Hellas και συνεντεύξεις με προστατευόμενους μάρτυρες, ξετυλίγοντας τις παράνομες πρακτικές της εταιρείας, διαπιστώνουν πως πρόκειται για «ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που γνώρισε ο κόσμος των φαρμακευτικών εταιρειών».

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε Ελλάδα, Ελβετία και ΗΠΑ και τα όσα αποκαλύπτονται για τη δράση της Novartis, διεθνώς αλλά κυρίως στην Ελλάδα που είχε επιλεγεί ως χώρα αναφοράς για τις τιμές των φαρμάκων της παγκοσμίως, προστίθενται στη μακρά λίστα των στοιχείων που καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί σκευωρίας από τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα στη χώρα μας. «Η έρευνα του FBI στην Ελλάδα (…) έφερε στο φως μια εικόνα που προκαλεί σοκ. Η Novartis φέρεται να διέφθειρε δεκάδες χιλιάδες γιατρούς για να συνταγογραφήσουν τα προϊόντα της. Έτσι ασθενείς εντελώς υγιείς, υποβλήθηκαν σε άχρηστες θεραπείες», αναφέρεται στο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ, επισημαίνοντας παράλληλα την αναφορά της έρευνας του FBI, σε ονόματα υπουργών και  υψηλόβαθμων στελεχών

Η συνέχεια και τα βίντεο εδώ:

https://tvxs.gr/news/ellada/apokalyptikes-eikones-apo-elbetiko-ntokimanter-bomba-gia-skandalo-novartis-binteo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ