Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Τώρα ανοίγει ο Ασκός του Αιόλου για τη Βρετανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για το Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Διεθνολόγος Αντώνης Στυλιανού, για τη συμφωνία της Κομισιόν με τον Μπόρις Τζόνσον για το Brexit.

Μιλώντας στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο, ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, δεν κατάφερε κάτι διαφορετικό από αυτό που είχε καταφέρει ο προκάτοχός του Τερέζα Μέι. Το πρόβλημα, τόνισε, δεν είναι η ΕΕ αλλά η Βρετανία και οι διαδικασίες που ακολουθούνται στο Κοινοβούλιο, σημειώνοντας πως η συμφωνία της Μέι η οποία απορρίφθηκε τρεις φορές, αντικατοπτρίζεται πλήρως στη νέα συμφωνία.
Αύριο είναι μια πολύ κρίσιμη ημέρα και υπάρχει ένα ανυπέρβλητο σκαλοπάτι το οποίο θα κληθεί να ξεπεράσει ο Τζόνσον.
Ο κ. Στυλιανού εκτίμησε ότι τώρα ξεκινούν τα δύσκολα για τη Βρετανία, καθώς το Κοινοβούλιο ενδεχομένως να απορρίψει το Σάββατο τη συμφωνία.
Μιλώντας για το κείμενο της συμφωνίας, σημείωσε πως δεν είναι εντελώς καινούρια. Είναι ίδια με την προηγούμενη, ωστόσο με ελάχιστες διαφοροποιήσεις όπως την αλλαγή στην ορολογία του Backstop. Εάν δεν εγκριθεί από το Κοινοβούλιο η συμφωνία, ο Τζόνσον θα πρέπει να ζητήσει τρίμηνη παράταση για νέα συμφωνία.
Η διαδικασία στο Βρετανικό κοινοβούλιο, είπε, είναι εντελώς αβέβαιη και δημιουργεί νέα δεδομένα. Δεν θεωρώ ότι λύθηκε το πρόβλημα, τώρα ανοίγει ο Ασκός του Αιόλου για τη χώρα, κατέληξε.
Δείτε στο βίντεο όλα όσα ανέφερε από το 38:44
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=9hkNE6KVqQo&w=693&h=450]
.
sigmalive

ΔΗΜΟΦΙΛΗ