Αληθινές ιστοριες. Η διάσωση της 18χρονης στην Κρήτη που πάλευε 12 ώρες με τα κύματα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

102822FF-19FE-4D62-8776-6BC165020048.jpeg

Από καθαρή τύχη σώθηκε η 18χρονη στην Κρήτη που πάλευε με τα κύματα για 12 ώρες, καθώς την εντόπισαν ψαράδες, που τελικά της έσωσαν τη ζωή.

Η 18χρονη είχε προσπαθήσει να πιάσει την τσάντα της από ένα απόκρημνο σημείο με αποτέλεσμα να παραπατήσει και να καταλήξει στη θάλασσα με το ρεύμα να την παρασέρνει στα ανοιχτά.
Ενας από τους δύο ψαράδες, ο κ. Γιώργος Δουνάκης είπε χαρακτηριστικά: «Ήθελε ο Θεός να σωθεί η κοπέλα. Κάναμε κάτι που θα έκανε κάθε άνθρωπος. Η κοπέλα μάς είπε πως εάν αργούσαμε δέκα λεπτά, ίσως να μην ζούσε. Είχαμε βγει για ψάρεμα με τον φίλο μου τον Γιώργο (σ. σ. Σαρειδακη). Ήμασταν 2 χιλιόμετρα μακριά από την ακτή, στην περιοχή του Καλού Χωριού. Ξαφνικά αρχίσαμε να ακούμε κλάματα μικρού παιδιού. Αρχικά νομίζαμε ότι προέρχονταν από το ξενοδοχείο που βρισκόταν στην παραλία. Τα κλάματα συνοδεύονταν κι από ένα «μαμά». Οι φωνές ακούγονταν από μακριά, αλλά μπορούσαμε να καταλάβουμε ότι κάτι συμβαίνει γιατί ο κόλπος εκεί είναι κάπως αμφιθεατρικός. Μετά από λίγο είδαμε φακούς στην παραλία. Ήταν το Λιμενικό. Πραγματοποιούσε έρευνες. Ησυχάσαμε τότε. Το Λιμενικό έφυγε μετά από λίγο κι εμείς προχωρήσαμε πιο μέσα. Ήταν γύρω στις 9μιση με 10 παρά το βράδυ. Είχαμε αρχίσει να απομακρυνόμαστε πιο πολύ από το σημείο. Δοκιμάσαμε να πάμε σε ένα άλλο μέρος για να ψαρέψουμε. Δεν πιάσαμε κάτι και γυρίσαμε στο μέρος που ήμασταν πιο πριν. Ήμασταν γύρω στα 2 μίλια μακριά από τη στεριά».
Οι φωνές της κοπέλας άρχισαν να ακούγονται και πάλι, αναστατώνοντας τους πιο πολύ ετούτη τη φορά: «Σβήσαμε τον κινητήρα για να προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε από πού προέρχονταν οι φωνές. Αλλά ήταν πολύ δύσκολο. Ήταν βράδυ κι ήταν σαν να είμαστε στη μέση του πουθενά. Ήταν σαν να ψάχνουμε ψύλλους στα άχυρα. Και μέρα να ήταν, πάλι θα δυσκολευόμασταν».
Οι δύο ψαράδες έβγαλαν τους δικούς τους δυνατούς φακούς. Τους έστρεψαν στη θάλασσα. Μάταια όμως…
«Ψάχναμε στα τυφλά. Η κοπέλα είχε αρχίσει να καταπίνει νερό. Εκεί οφειλόταν ο βήχας. Αρχίσαμε να μιλάμε στα αγγλικά και στα ελληνικά. Δεν ξέραμε τι συμβαίνει. Πήγε στο κακό το μυαλό μας. Νομίζαμε ότι μπορεί να ήταν κάποιο ναυάγιο ή και πρόσφυγες, τόσα γίνονται τελευταία».
https://www.youtube.com/watch?v=wbdr2XUh_-M?feature=oembed
Επί 20 λεπτά οι δύο ψαράδες έκαναν κύκλους με το σκάφος τους, χωρίς να ξέρουν τι ακριβώς ψάχνουν…
«Το ρεύμα είχε παρασύρει πιο μέσα την κοπέλα. Κάναμε ζικ ζακ. Ανά δέκα δευτερόλεπτα σταματούσαμε τη μηχανή και ακούγαμε τις ίδιες φωνές. Άδεια η θάλασσα και παντού σκοτάδι. Ήμασταν σε κατάσταση σοκ. Δεν ξέραμε τι θα συναντήσουμε. Ξαφνικά, είδαμε στα 200 μέτρα ένα ανθρώπινο κεφάλι. Μείνε εκεί που είσαι, φωνάξαμε. Πλησιάσαμε και είδαμε την κοπέλα να βυθίζεται. Πάγωσε το αίμα μας».
Ευτυχώς, μετά από ένα με δύο δευτερόλεπτα, το κεφάλι της 18χρονης είχε ξαναβγεί στην επιφάνεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ