Νύχτα έντασης στα Βρασνά Βόλβης: Πετούσαν πέτρες στα λεωφορεία που μετέφεραν πρόσφυγες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντιδρούν οι κάτοικοι των Βρασνών για την εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή. Ένταση και επεισόδια το βράδυ της Τρίτης λόγω της άφιξης των πούλμαν με τους πρόσφυγες.

Χθες αναμενόταν η άφιξη 10 με 15 λεωφορείων με πρόσφυγες στα Βρασνά. Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη, όταν τα λεωφορεία έφτασαν κοντά στην περιοχή, ομάδα ατόμων εξαπέλυσε επίθεση πετώντας πέτρες, σπάζοντας τα τζάμια των λεωφορείων. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν προέκυψε κάποιος τραυματισμός.

Περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα τα λεωφορεία κατάφεραν να φτάσουν τελικά μέσα στα Βρασνά και κατευθύνθηκαν προς τα ξενοδοχεία όπου θα φιλοξενούνταν οι πρόσφυγες. Ωστόσο βρήκαν τις πόρτες κλειστές με τους ξενοδόχους να μην τους δέχονται και έτσι αναγκάστηκαν να φύγουν.

Τα λεωφορεία αποχώρησαν από την περιοχή και κατευθύνονται σε περιοχή της Εύβοιας.

Χθες μύριζε «μπαρούτι» στην περιοχή με κατοίκους να στήνουν μπλόκα στο δρόμο για να μην αποτρέψουν τα λεωφορεία να πλησιάσουν ενώ στο σημείο έσπευσαν και διμοιρίες των ΜΑΤ.

Στην περιοχή φιλοξενούνται ήδη περίπου 2.000 άτομα σε δομές στα Λουτρά Νέας Απολλωνίας, στο Βαγιοχώρι και στα Βρασνά. Αυτό που ζητούν είναι να μείνουν τα Βρασνά εκτός σχεδιασμού για πρόσφυγες καθώς είναι τουριστική περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος αναμένεται να έχει επαφές στην Αθήνα σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση.

Πηγή: thessnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ