Ελληνική επιχειρηματική εκστρατεία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Σημαντικός αριθμός ελληνικών επιχειρήσεων έχουν δηλώσει συμμετοχή για το μεγαλύτερο επενδυτικό και εμπορικό event του πλανήτη, την περίφημη DUBAI EXPO 2020, της οποίας η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει.

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Η EXPO 2020 είναι η πρώτη του είδους που θα πραγματοποιηθεί στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη Νότια Ασία, από τις 20 Οκτωβρίου 2020 μέχρι τις 10 Απριλίου 2021 με κύριο μήνυμα την προαγωγή των ιδεών της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης καθώς και της ελευθερίας διακίνησης ιδεών, αγαθών και ανθρώπων και θέμα Connecting Minds, Creating the future.

Όπως ανέφερε χθες ο πρέσβης των ΗΑΕ στην Αθήνα, Μοχάμεντ Μιρ Αλράισι η έκθεση αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία ώστε επιχειρήσεις να συναντηθούν με εκπροσώπους χωρών που αντιπροσωπεύουν 3,2 δισ. πληθυσμό και να προβάλλουν το δικό τους πρότυπο ανάπτυξης. Η Ελλάδα θα έχει ένα ξεχωριστό και έξυπνο περίπτερο, ανέφερε ο πρέσβης υπογραμμίζοντας τις ευκαιρίες που ανοίγονται στους τομείς της ενέργειας των μεταφορών και της τεχνολογίας.

“Η Ελλάδα ξαναγυρίζει στην ανάπτυξη, πιστεύω ότι θα βελτιωθεί περαιτέρω η ελληνική οικονομία” πρόσθεσε ο κ. Μοχάμεντ Μιρ Αλράισι υπογραμμίζοντας το επιχειρηματικό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από επιχειρήσεις των ΗΑΕ για την Ελλάδα. “Οι διμερείς σχέσεις είναι άριστες, υπάρχει πρόοδος σε πολλούς τομείς, θα υπάρξει και περαιτέρω ενίσχυση τα επόμενα χρόνια” εκτίμησε. “Για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα η Ελλάδα αποτελεί έναν πολύ σημαντικό εταίρο και φίλο” υπογράμμισε τονίζοντας ότι οι τομείς στους οποίους εκδηλώνεται έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα αφορούν τη ενέργεια, τη ναυτιλία, το real estate και την τεχνολογία.

Δράττομαι της ευκαιρίας να αποστείλω πρόσκληση στον ελληνικό ιδιωτικό τομέα και τους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν ενεργά στο εθνικό τους περίπτερο. Ο επιχειρηματικός τομέας είναι ένας κρίσιμος καταλύτης για την ανάπτυξη και μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στην προβολή της προόδου στις καινοτόμες ιδέες και τα νέα επιτεύγματα ώστε μαζί να καταστήσουμε την Expo 2020 μια ευκαιρία για την ελληνική νεολαία”, πρόσθεσε ο κ. Μοχάμεντ Μιρ Αλράισι.

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση θα υπάρξει το επόμενο διάστημα σημαντική αύξηση των ελληνικών εξαγωγών ενώ από πλευράς ΗΑΕ αναμένεται να εκδηλωθεί ενδιαφέρον και για συγκεκριμένες αποκρατικοποιήσεις κυρίως σε ό,τι αφορά υποδομές.

Παγκόσμια πλατφόρμα

Φιλοδοξία των διοργανωτών της έκθεσης είναι να αποτελέσει μια παγκόσμια πλατφόρμα συζήτησης και ανάδειξης της δημιουργικότητας μέσω των καινοτόμων περιπτέρων και των ποικίλων δραστηριοτήτων που θα οργανωθούν και μια πλατφόρμα συνεργασίας και δικτύωσης επιχειρήσεων που επιθυμούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές.

Τα τρία υποθέματα της Dubai EXPO 2020 αφορούν στην Ευκαιρία, την Κινητικότητα και τη Βιωσιμότητα.

Οι ελληνικές συμμετοχές θα φιλοξενηθούν στο ελληνικό περίπτερο το οποίο έχει ως στόχο να αναδείξει την εικόνα της σημερινής Ελλάδας, να προβάλει τους τομείς της ελληνικής οικονομίας, του πολιτισμού και των σύγχρονων ελληνικών επιχειρήσεων και να βοηθήσει στην ανάδειξη της εικόνας της σημερινής Ελλάδας, την προβολή τομέων σύγχρονης οικονομικής, πολιτισμικής, παραγωγικής Ελλάδας αλλά και στην επικοινωνία των ιδεών της βιώσιμης ανάπτυξης, της ελευθερίας κινήσεων ιδεών, αγαθών και ανθρώπων και το σεβασμό στο περιβάλλον

Έτος ανεκτικότητας

Αξίζει να αναφερθεί τέλος ότι όπως έχει ανακοινωθεί από τον Sheikh Khalifa bin Zayed το 2019 ανακηρύχθηκε έτος ανεκτικότητας με στόχο να τονιστεί ο ρόλος των ΗΑΕ ως παγκόσμιο κεφάλαιο για την ανεκτικότητητα και ως κράτος που αποτελεί από την ίδρυσή του γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ λαών διαφορετικών πολιτισμών σε ένα σεβαστό περιβάλλον που απορρίπτει τον εξτρεμισμό και τονίζει την αποδοχή του άλλου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα ΗΑΕ φιλοξενούνται και ζουν αρμονικά περίπου 200 εθνότητες, αποτελώντας παράδειγμα σύμπραξης και ανεκτικότητας. Στο πλαίσιο του έτους ανεκτικότητας διοργανώθηκε από την πρεσβεία των ΗΑΕ στην Αθήνα η εβδομάδα ανεκτικότητας, κατά τη διάρκεια της οποίας διοργανώθηκε συνέδριο που επικεντρώθηκε στο διαθρησκειακό διάλογο μεταξύ Ισλάμ και Χριστιανισμού, την ενίσχυση της ανεκτικότητας αλλά και στην ελληνική συμμετοχή στην Dubai Expo 2020.

Πηγή: capital.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ