Τελειώνει τους ισόβιους παράγοντες ο νέος αθλητικός νόμος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ποδοσφΜε τον νέο νόμο που φέρνει ο Λευτέρης Αυγενάκης τελειώνει η ισόβια προεδρία για εκείνους τους αθλητικούς παράγοντες που βλέπουν τον αθλητισμό προέκταση του εγώ τους. Αναβαθμίζονται οι ολυμπιονίκες και πλέον δημιουργείται η δυνατότητα απόσπασης στη ΓΓΑ και τους εποπτευόμενους φορείς της, των Ολυμπιονικών που είναι διορισμένοι στο δηµόσιο τοµέα λόγω συναφούς αντικειμένου, ζητήματα, τα οποία ήταν αναγκαίο να ρυθμιστούν. Αρχικά, σε ό,τι αφορά τις θητείες των μελών των διοικητικών συμβουλίων των αθλητικών ομοσπονδιών, το πνεύμα των διατάξεων που πρόκειται να ψηφιστούν, δίνει μεγαλύτερα κίνητρα σε νεότερους για να ασχοληθούν, τόσο ως προς τον ποσοτικό περιορισμό των τριών θητειών στη θέση του Προέδρου, με την αύξηση των δύο θητειών σε οποιαδήποτε άλλη εκτελεστική θέση, όσο και στον ηλικιακό περιορισμό των εβδομήντα ετών για ένα πρόσωπο.
Έτσι επιβάλλεται να υπάρχει ανανέωση στις διοικήσεις των Ομοσπονδιών με ανθρώπους που θα προσφέρουν καινοτόμες ιδέες και θα συμβάλουν ενεργά στην ανάπτυξη του αθλητισμού, με προοδευτικές απόψεις. Σε γενικές γραμμές είναι ένα προοδευτικό νομοσχέδιο.  Οφείλουμε όμως να επικροτήσουμε τις ρυθμίσεις που αφορούν το καθεστώς των Ολυμπιονικών.
Οι Ολυμπιονίκες έχουν εργαστεί σκληρά προς όφελος του ελληνικού αθλητισμού και πολλοί  Ολυμπιονίκες που είναι ήδη διορισμένοι στον Δημόσιο τομέα, με την απόσπασή τους στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στους εποπτευόμενούς της φορείς, θα βοηθήσουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη του αθλητισμού.
Η καταλληλότερη στελέχωση θα επιτευχθεί με την αξιοποίηση των Ολυμπιονικών, των πρεσβευτών του ελληνικού αθλητισμού, οι οποίοι διακατέχονται από γνώσεις και πάθος για την ανάπτυξή του.
Υπάρχουν τέλος και σωστές διατάξεις που αναφέρονται στην αθλητική βία. Ειδικά η διάταξη που αναφέρεται στην επέκταση των τοπικών και χρονικών ορίων της αθλητικής βίας, τα οποία πλέον δεν θα συνδέονται με ένα αθλητικό γεγονός, αλλά θα διακατέχονται πάντα από αθλητικά κίνητρα. Η αντιμετώπιση της βίας, είναι επιθυμία κάθε Έλληνα πολίτη, ο οποίος θέλει να επισκέπτεται με το παιδί του μια αθλητική εκδήλωση και να απολαμβάνει το θέαμα, χωρίς να φοβάται για τον κίνδυνο της σωματικής του ακεραιότητας. Συμπερασματικά, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι το σύνολο των διατάξεων του νομοσχεδίου κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και θεωρώ ότι πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σημερινός αθλητισμός σε πρακτικό και θεσμικό επίπεδο, θα βρουν γόνιμη λύση.
Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκαν πολλές δηλώσεις Ολυμπιονικών ειδικά στο facebook όπως ο Πύρρος Δήμας και ο Κακλαμανάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ