Πόλεμος drones στην ανατολική Μεσόγειο – Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ Vs Τουρκίας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H άσκηση «Ανατολική Μεσόγειος 2019» ξεκίνησε στις 9 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου και διεξάγεται μεταξύ Ρόδου (βάση Ακσάζ) και Κύπρου -H Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ, όσο και η Άγκυρα, παρακολουθούν επί 24ώρου βάσεως τις κινήσεις των πολεμικών πλοίων –της Τουρκίας κυρίως- στην περιοχή.

«Παράλληλα με τον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας στο εσωτερικό και πέραν των συνόρων μας, θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε με την ίδια επιμονή και την ίδια αποφασιστικότητα τα δικαιώματα και συμφέροντά μας στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο και σε ολόκληρη τη Γαλάζια Πατρίδα μας», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στο μήνυμά του για την 81η επέτειο του θανάτου του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.
«Ως εγγυήτρια χώρα θα συνεχίσουμε να προασπίζουμε τα δικαιώματά μας και των Κύπριων αδελφών μας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», συμπλήρωσε. Την ίδια ώρα, η άσκηση «Ανατολική Μεσόγειος 2019» φοβίζει τους Έλληνες, κατά τα τουρκικά ΜΜΕ. Διαφημίζεται ως η μεγαλύτερη ναυτική άσκηση που έχει διεξαχθεί μέχρι στιγμής στην ανατολική Μεσόγειο από την Τουρκία, η οποία μάλιστα «φόβισε τους Έλληνες», κατά την έκφραση μέρους του τουρκικού Τύπου.
Η άσκηση «Ανατολική Μεσόγειος 2019» (Dogu Akdeniz-19) ξεκίνησε στις 9 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου και διεξάγεται μεταξύ Ρόδου (βάση Ακσάζ) και Κύπρου.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που δόθηκε προς τους Τούρκους δημοσιογράφους από το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας, στην άσκηση συμμετέχουν και άλλες 15 χώρες, μεταξύ των οποίων και οι Ελλάδα, ΗΠΑ, Βουλγαρία, Πακιστάν, Ιταλία, Ισπανία, Καναδάς, με συνολικά 47 πλοία και 4.700 άτομα στρατιωτικό προσωπικό από όλες τις χώρες.
Πόλεμος drones στην ανατολική Μεσόγειο
Πάντως, η εφημερίδα «Χουριέτ» κάνει λόγο την Κυριακή για έναν «πόλεμο drones» πάνω από την ανατολική Μεσόγειο, αφού τόσο η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ όσο και η Άγκυρα παρακολουθούν επί 24ώρου βάσεως τις κινήσεις των πολεμικών πλοίων –της Τουρκίας κυρίως- στην περιοχή.
Η Τουρκία προστατεύει τα γεωτρύπανα και τα πολεμικά της πλοία από αέρος με μαχητικά F-16 και μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη ΙΗΑ, ενώ αντίστοιχα η Κύπρος, που έχει από πίσω της το Ισραήλ, σύμφωνα με τη «Χουριέτ», παρακολουθεί την κινητικότητα των τουρκικών πολεμικών πλοίων με drones Aerostar Tactical UAS, που της πούλησε το Τελ Αβίβ.
Παράλληλα, το Ισραήλ παρακολουθεί με τους δορυφόρους του Eros-B και Eros-C την κίνηση των τουρκικών πλοίων σε όλη την ανατολική Μεσόγειο και ενημερώνει συνεχώς με δορυφορικές φωτογραφίες τους Έλληνες και Ελληνοκύπριους, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.
Παράλληλα, με μη επανδρωμένα παρακολουθούν τους στόλους τους στην ανατολική Μεσόγειο και οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Αγγλία και η Γαλλία.
Πηγή: Philenews/ethnos.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ