Εικόνες από την άφιξη του Κινέζου προέδρου στην Αθήνα (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας σηματοδοτεί η επίσκεψη του Σι Τζινπίνγκ στην Αθήνα, μόλις λίγα 24ωρα μετά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Σαγκάη.

Ο Κινέζος πρόεδρος, που προσγειώθηκε στην Αθήνα το βράδυ της Κυριακής, ανταποδίδει την επίσκεψη του Έλληνα ομολόγου του, Προκόπη Παυλόπουλου, στο Πεκίνο τον περασμένο Μάιο.
https://twitter.com/GreeceMFA/status/1193594731328135169
Κίνα και Ελλάδα αναμένεται να εκδώσουν κοινή δήλωση για την περαιτέρω βελτίωση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης τους και να υπογράψουν μια σειρά από συμφωνίες συνεργασίας σε διάφορους τομείς.
«Οφείλουμε να αναβαθμίσουμε σταθερά την έμπρακτη συνεργασία μας σε όλους τους τομείς, εμβαθύνοντας στα υπάρχοντα πεδία συνεργασίας και επεκτείνοντας την κλίμακα των επενδύσεων, με το έργο στο λιμάνι του Πειραιά να αποτελεί το ‘κεφάλι του Δράκου’», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σι Τζινπίνγκ σε άρθρο του στην εφημερίδα Καθημερινή.

Και προσθέτει πως η Κίνα «είναι πρόθυμη να αυξήσει τις εισαγωγές ελληνικών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, προσφέροντας έτσι περισσότερες επιλογές στους Κινέζους καταναλωτές, ενώ ευελπιστεί ότι η ελληνική αγορά θα παραμένει ανοιχτή προς τις κινεζικές επιχειρήσεις και προϊόντα, επιτρέποντάς μας να παραμείνουμε στενοί εταίροι στο πλαίσιο μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας».
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=QIABDeF4AGo&w=711&h=400]
.
Το πρόγραμμα του προέδρου της Κίνας στην Αθήνα
euronews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ