24/09/2021

Αληθινές Ιστορίες. Μαραθωνοδρόμος με προβλήματα όρασης έτρεξε ασυνόδευτος.

Συγκίνηση για τη δύναμη της θέλησής του προκάλεσε ο Νοτιοκορεάτης δρομέας Ντονγκ Χο Χαν, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης και έτρεξε στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Αυτά τα προβλήματα, όμως, δεν κατάφεραν να τον εμποδίσουν, καθώς έτρεξε τον πρώτο του Μαραθώνιο και μάλιστα ασυνόδευτος καθώς για να υλοποιήσει το δύσκολο αυτό εγχείρημα χρησιμοποιήθηκε η τελευταία λέξη της τεχνολογίας.
Εξοπλισμένος με μια συσκευή την οποία φορά όπως τα γυαλιά του και συνδεδεμένη με κάμερες υψηλής ανάλυσης αλλά και GPS λαμβάνει κωδικοποιημένες πληροφορίες σε σχεδόν πραγματικό χρόνο που αφορούν στη διαδρομή, στα εμπόδια που υπάρχουν μπροστά του, στο οδόστρωμα και τους αθλητές που τον περιβάλλουν.
Ο Ντονγκ Χο Χαν τερμάτισε με χρόνο 4.27.38 καταχειροκροτούμενος στο Καλλιμάρμαρο, ενώ οι συνεργάτες του δήλωσαν μετά το πέρας της διαδρομής: “Επιλέξαμε τον Μαραθώνιο της Αθήνα επειδή είναι ένας διάσημος αγώνας και μια σκληρή διαδρομή. Οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικά καλές για εμάς. Είμαστε ευχαριστημένοι”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ