Στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ -Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ υποδέχθηκε στις δέκα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Είχε προηγηθεί η κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Τις «μεγάλες προσδοκίες» που τρέφει για το μέλλον των σχέσεων Ελλάδας – Κίνας υπογράμμισε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος τον υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Είναι μεγάλη μου χαρά που επισκέπτομαι την Αθήνα μετά από πρόσκλησή σας. Σας ευχαριστώ για τη θερμή φιλοξενία» είπε ο πρόεδρος της Κίνας απευθυνόμενος στον κ. Παυλόπουλο.
Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι οι δύο χώρες θα εμβαθύνουν τη συνεργασία τους, θα προωθήσουν τις διαπολιτισμικές ανταλλαγές και ότι οι δύο πολιτισμοί, ο ελληνικός και ο κινεζικός «θα λάμπουν και στη νέα εποχή».
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=yZool3QtG6Q&w=711&h=400]
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=_hun6KjeBeA&w=711&h=400]
.
Στη συνέχεια, στις 11:10 ο Σι Τζινπίνγκ θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα ακολουθήσει τελετή ανταλλαγής των διμερών συμφωνιών που θα υπογραφούν μεταξύ των δύο κρατών και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ItkLVkv6Jgo&w=958&h=672]
.
Στις 12.40 ο πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας σε κεντρικό εστιατόριο της Αθήνας.
Αργότερα, στις 16.30 οι δύο ηγέτες, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους, θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της Cosco (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων) στο λιμάνι του Πειραιά.
Η πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Κινέζου Προέδρου στην Ελλάδα θα ολοκληρωθεί με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του Κινέζου Προέδρου στις 19:00, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στο οποίο θα παραστεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πηγή: kathimerini

ΔΗΜΟΦΙΛΗ