18/09/2021

Αντικαπνιστικός νόμος στα νησιά- Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα

Επεσαν τα πρώτα πρόστιμα για το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους στο Νότιο Αιγαίο με ξεκίνημα από τη Ρόδο, στο πλαίσιο της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου. Το… ποδαρικό έγινε σε καφετέρια στην περιοχή της Ιαλυσού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της dimokratiki.gr, θαμώνας του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενοχλημένος από τον καπνό άλλου θαμώνα που καθόταν σε διπλανό τραπέζι και συνέχισε να καπνίζει παρά τις παρατηρήσεις που του έκανε, κάλεσε την Αστυνομία για να καταγγείλει το γεγονός. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό του ΑΤ Ιαλυσού και οι αστυνομικοί βεβαίωσαν πρόστιμο ύψους 500 ευρώ στην επιχείρηση και 50 ευρώ στον καπνίζοντα. Βέβαια, η επιχείρηση φέρεται να διατείνεται ότι ο καπνιστής δεν βρισκόταν σε «απαγορευμένη ζώνη» και ότι άδικα επιβλήθηκε το πρόστιμο…
Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Υγείας Θωμάς Σωτρίλλης, παρά τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού και το μεγάλο φόρτο εργασίας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΝΑΙ, θα πραγματοποιηθούν αιφνιδιαστικοί έλεγχοι τόσο σε δημόσιες υπηρεσίες όσο και σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες.
«Παρά τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού και το φόρτο εργασίας, θα προβούμε στο επόμενο διάστημα στους απαραίτητους ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου», τόνισε ο κ. Σωτρίλλης.
Μέχρι στιγμής, στο νομό Κυκλάδων δεν έχει γίνει αναφορά για κάποιο πρόστιμο, γεγονός που σημαίνει ότι δεν εφαρμόζεται ακόμη ο αντικαπνιστικός νόμος.
Ωστόσο, θεωρείται θέμα χρόνου να υπάρξουν οι πρώτοι έλεγχοι και πιθανότατα, τα πρώτα πρόστιμα.
Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ