25/09/2021

ΠΑΣΟΚ: Στις 23-24 Νοεμβρίου το έκτακτο συνέδριο

Στις 23 και 24 Νοεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που ανακοίνωσε τις προηγούμενες μέρες η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Η απόφαση, η οποία ελήφθη πριν λίγες μέρες από τη συνεδρίαση της γραμματείας της ΚΟΕΣ και των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ για διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου, οριστικοποιήθηκε με την ανακοίνωση των ημερομηνιών.
Ετσι, η έναρξη του συνεδρίου θα γίνει το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, στις 17.00 με ομιλία της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στις 18.00.
Ποιοι θα συμμετάσχουν
Στο έκτακτο συνέδριο θα συμμετάσχουν τα μέλη της ΚΟΕΣ, οι εκλεγμένοι σύνεδροι του προηγούμενου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ που διεξήχθη το καλοκαίρι του 2015, καθώς και οι σύνεδροι-μέλη του ΠΑΣΟΚ του 2ου συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής του 2019.
Τι αναμένεται
Από τη μια πλευρά, η κ. Γεννηματά έχει διαμηνύσει επανειλημμένως ότι το να προχωρήσει το εγχείρημα του ΚΙΝΑΛ αποτελεί μονόδρομο, προτάσσοντας τόσο πολιτικούς όσο και οικονομικούς λόγους.
Υπό αυτό το σκεπτικό, με τις αλλαγές που δρομολογεί μέσω του συνεδρίου ενσωματώνει ουσιαστικά όλα τα όργανα του ΠΑΣΟΚ στο ΚΙΝΑΛ. Ταυτόχρονα, μέσω της αλλαγής του καταστατικού, αποκλείει το ενδεχόμενο δυαρχίας.
Στην αντίπερα όχθη, οι διακριτοί πόλοι στο ΚΙΝΑΛ, δηλαδή ο Νίκος Ανδρουλάκης αλλά και ο Παύλος Γερουλάνος έχουν ταχθεί ανοικτά υπέρ ενός πλήρως ενεργού ΠΑΣΟΚ. Εκτιμούν δηλαδή ότι οι κινήσεις της ηγεσίας με άξονα το συνέδριο συνιστούν «ταφόπλακα» για το ιστορικό κόμμα, ενώ θα έπρεπε στόχος να είναι η ενδυνάμωσή του.
Πηγή: tanea

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ