19/09/2021

Έχουμε καταντήσει περίγελως και των Πακιστανών…

Πακιστάν-Τουρκία παραβιάζουν μαζί τον ελληνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο… Ενώ η Ελλάς καλοδέχεται τους Πακιστανούς μετανάστες

Από την εφημερίδα ΕΣΤΙΑ:
“Έχουμε καταντήσει περίγελως και των Πακιστανών”. Αυτό ήταν το σχόλιο στρατιωτικού εμπειρογνώμονος, στον οποίο ετέθη το ερώτημα, πότε απέκτησαν οι Τούρκοι αεροπλάνα ναυτικής περιπολίας P-3 Orion. Οπότε υπεχρεώθη να απαντήσει ότι το συγκεκριμένο αεροπλάνο, το οποίο παραβίασε το FIR Αθηνών και τον εθνικό εναέριο χώρο, ήταν πακιστανικό.
Και το ελληνικό ΓΕΕΘΑ, στο ημερήσιο δελτίο παραβιάσεων και παραβάσεων, είχε απλώς αναφέρει την παρουσία ενός αεροσκάφους P-3 μαζί με τα τουρκικά ελικόπτερα, με τα τουρκικά CN-235, με τα τουρκικά F-16. Έτσι απλά. Σαν να ήταν το πιο συνηθισμένο πράγμα στον κόσμο.
Είναι ειρωνικό, αλλά ταυτοχρόνως συνιστά και χλεύη προς την ελληνική κυβέρνηση, προς τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, προς τις ελληνικές αρχές ασφαλείας, προς την ελληνική κοινωνία ολόκληρη, το γεγονός πως την ίδια στιγμή κατά την οποία αυτό το πακιστανικό αεροπλάνο προέβη ατιμώρητο σε μια τέτοια επιθετική ενέργεια εις βάρος της χώρα μας, στο έδαφος υποδεχόμεθα μετά βαΐων και κλάδων Πακιστανούς εισβολείς. Γιατί περί εισβολέων πρόκειται. Ούτε απλοί μετανάστες είναι, ούτε ακόμη περισσότερο “πρόσφυγες”. Από τη στιγμή κατά την οποία τα αεροσκάφη τους παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο μας, είναι πολίτες εχθρικής χώρας.
Όσο για το αεροσκάφος P3; “Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική” αναφέρει σχετικώς το ΓΕΕΘΑ. Το αφήσαμε δηλαδή και πέρασε. Και επέστρεψε στην Τουρκία από όπου είχε εξορμήσει στο πλαίσιο συμμαχικής ασκήσεως στην οποία συμμετείχε. Το τραγικό είναι ότι στη ΝΑΤΟϊκή συμμετοχή στην άσκηση περιλαμβάνετο και ελληνικό πλοίο!
Να θυμίσουμε ότι το 1984, όταν το Πακιστάν υπήρξε μια από τις ελάχιστες χώρες που ανεγνώρισαν το ψευδοκράτος του Ντενκτάς, η ελληνική αντίδρασις υπήρξε άμεσος. Οι Έλληνες πλοιοκτήτες αντεποκρίθησαν χωρίς χρονοτριβή στη σύσταση του Υπ.Εμπορικής Ναυτιλίας να απολύσουν αμέσως όλους τους Πακιστανούς ναυτικούς από τα πλοία τους. Είτε είχαν ελληνική σημαία, είτε όχι.
Το αποτέλεσμα ήταν ότι αμέσως η κυβέρνηση του Πακιστάν ανέκρουσε πρύμναν και ήρε την αναγνώριση προς το κατοχικό καθεστώς των Τουρκοκυπρίων. Το μάθημα αυτό, του πως πρέπει να συμπεριφέρεται ένα κράτος αν θέλει να χαρακτηρίζεται σοβαρό, φαίνεται, στην Ελλάδα του σήμερα, ότι το έχουμε ξεχάσει…
Κατά τα λοιπά, προσβλέπουμε σε “συνεργασία” με την Τουρκία για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και ακόμα χειρότερα, για την λύση του Κυπριακού. Και κάνουμε πως δεν βλέπουμε τις προκλήσεις που είναι καθημερινές. Προκλήσεις που δεν απευθύνονται μόνον προς την Ελλάδα. Απευθύνονται και προς τη φοβική και παθητική Ευρώπη, στην οποία εναποθέτουμε τις ελπίδες μας.
“Ευρωπαϊκό” ζήτημα το μεταναστευτικό! ‘Ευρωπαϊκός” ο θαλάσσιος και ο εναέριος χώρος τον οποίο παραβιάζουν οι Τούρκοι -και εσχάτως και οι Πακιστανοί. Εμείς τα λέμε… εμείς τα ακούμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ