Μπράβο Αλέξη. Ο Τσίπρας θα ηγηθεί της πορείας του Πολυτεχνείου.

Σε μια κίνηση με πολλαπλά μηνύματα προς διάφορες κατευθύνσεις αποφάσισε να προχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει μέρος αύριο στην πορεία του Πολυτεχνείου και συγκεκριμένα θα τεθεί επικεφαλής στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ,

μαζί με τον γραμματέα του κόμματος, Πάνο Σκουρλέτη.
Μια κίνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που προκαλεί αίσθηση, αφού ποτέ στο παρελθόν πρώην πρωθυπουργός δεν συμμετείχε στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο μοναδικός που συμμετείχε στις εκδηλώσεις, το «αιματηρό» 1980, αλλά ήταν κάποιοι μήνες πριν πάρει την εξουσία.
Η απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχει αρκετούς συμβολισμούς και στέλνει πολλά μηνύματα. Σε συνδυασμό και με την ανακοίνωση την οποία έβγαλε χθες το κόμμα της Κουμουνδούρου και η οποία ανέφερε πως «Ο φετινός εορτασμός ας είναι εφαλτήριο προάσπισης της δημοκρατίας μας, διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης και διεκδίκησης ενός Πανεπιστημίου ανοιχτού στο λαό και τη νεολαία», ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να σταθεί δίπλα στο φοιτητικό κίνημα και να δείξει έμπρακτα την αντίθεση του στην παραβίαση του ασύλου και στο «δόγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη «Νόμος & τάξη», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά από την Κουμουνδούρου.
Η ανακοίνωση που έβγαλε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε επίσης πως «οι φετινές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου γίνονται σε συνθήκες κυβερνητικής αυθαιρεσίας και καταστολής» και ο Τσίπρας θέλει να δείξει πως η Νέα Δημοκρατία θα τον βρει «απέναντι» στην προσπάθεια της «να επιβάλει την αστυνομοκρατία».
Παράλληλα ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιθυμεί να προλάβει τυχόν «προβοκάτσια», αποδεικνύοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ «στηρίζει την δημοκρατία μακριά από ακρότητες και βίαιες συμπεριφορές και συμμετέχει στην πορεία του Πολυτεχνείου ειρηνικά».
Επιπροσθέτως ο Αλέξης Τσίπρας με την απόφαση του αυτή έρχεται και σε άμεση επαφή με την βάση του κόμματος του. Στέλνει μήνυμα και προς το εσωτερικό, υπενθυμίζοντας τις «ρίζες» και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ. Κατεβαίνει στον δρόμο, μαζί με τα μέλη του κόμματος θέλοντας να δείξει πως είναι ένας από αυτούς και πως παραμένει πιστός στις αρχές και τα πιστεύω του.
Στην Κουμουνδούρου αναμένουν πως από την κυβέρνηση θα υποστηρίξουν πως «εκεί, στο δρόμο, είναι που αισθάνεται άνετα ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ», και απαντούν εκ των προτέρων πως «ο Τσίπρας είναι ο μοναδικός ηγέτης που μπορεί να νιώθει άνετα και στις Βρυξέλλες, αλλά και στο δρόμο, στην πορεία κατά του φασισμού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ