1η Τριμερής συνάντηση συνεργασίας των ΥΠΕΞ Ελλάδας-Κύπρου-ΗΑΕ (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1η Τριμερής συνάντηση συνεργασίας των ΥΠΕΞ Ελλάδας-Κύπρου-ΗΑΕ στο Άμπου Ντάμπι

Από το πρακτορείο ειδήσεων των ΗΑΕ:
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα φιλοξένησαν σήμερα την πρώτη τριμερή συνάντηση με την Κύπρο και την Ελλάδα με την παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας Σέιχ Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέτ Αλ Ναχάν και των ομολόγων του Νίκου Χριστοδουλίδη από την Κύπρο και Νίκο Δένδια από την Ελλάδα.
Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Αμπού Ντάμπι, κάλυψε τις σχέσεις μεταξύ των ΗΑΕ, της Κύπρου και της Ελλάδας και τρόπους περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών σε όλους τους τομείς.
Οι Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή και συζήτησαν ορισμένα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως η Συρία, το Ιράκ, η Λιβύη, η Τουρκία και το Ιράν.
Ο H.H. Sheikh Abdullah bin Zayed Al Nahyan καλωσόρισε τους υπουργούς, επισημαίνοντας την επιθυμία των ΗΑΕ να ενισχύσουν τις σχέσεις της με την Κύπρο και την Ελλάδα και να αναπτύξουν τομείς κοινής συνεργασίας προς όφελος των λαών αυτών των χωρών.
Οι Υπουργοί Κύπρου και Ελλάδας τόνισαν τη σημασία αυτής της συνάντησης για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των χωρών τους, εκφράζοντας την αποφασιστικότητά τους να ενισχύσουν τη συνεργασία με τα ΗΑΕ σε όλους τους τομείς.
Οι δύο υπουργοί εξέφρασαν επίσης την ικανοποίησή τους για τον σημαντικό ρόλο των ΗΑΕ στην προώθηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας και στη στήριξη των προσπαθειών της διεθνούς κοινότητας για επίτευξη σταθερότητας και ειρήνης στον κόσμο.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=6-WcQD-fT1M&w=1220&h=600]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ