Πολυτεχνείο: Τελείωσαν οι πορείες, άρχισαν οι μολότοφ (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Επεισόδια ξεκίνησαν μετά την ολοκλήρωση των πορειών που έγιναν στη Θεσσαλονίκη για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Συγκεκριμένα στην οδό Αρριανού που βρίσκεται πάνω από την Καμάρα αντιεξουσιαστές πέταξαν μολότοφ εναντίων των ΜΑΤ, προκαλώντας ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.
Κάτοικοι έχουν βγει στα μπαλκόνια και διαμαρτύρονται για τα επεισόδια που εξελίσσονται κάτω από τα σπίτια τους, ενώ άλλοι φωνάζουν για τα σώσουν τα αυτοκίνητα τους. Πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο και έσβησε τις εστίες.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=g1nHRFJzV8k&w=560&h=500]
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=CYACYxjQvqI&w=780&h=439]
.
Στην Πάτρα
Γκαζάκια και μολότοφ πέταξαν στο ύψος της Κορίνθου στο κέντρο της Πάτρας οι αναρχικοί κατά τη διάρκεια της πορείας που έγινε για το Πολυτεχνείο. Συγκεκριμένα έριξαν γύρω στις 30 με 40 μολότοφ.
Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και δακρυγόνα, ενώ οι αναρχικοί έκαψαν κατά τη διάρκεια της πορείας τους κάδους. Στο κέντρο της Πάτρας υπάρχει σκηνικό έντασης. Η ατμόσφαιρα είναι βαριά εξαιτίας των χημικών, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να σβήσουν τις φωτιές με τα λάστιχα.
Οι αναρχικοί, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, κινούνται προς την πλατεία Πυροσβεστείου, ενώ μια άλλη ομάδα προς την Αγία Σοφίας. Η αστυνομία παραμένει σε επιφυλακή, ενώ υπάρχει κλοιός από ΜΑΤ στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία φέρεται να έχει προχωρήσει σε δέκα προσαγωγές από την οδό Ζαΐμη.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=3fMeZjpmhbQ&w=782&h=440]
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=yZngFQfgGbc&w=782&h=440]
.
Πηγές: makthes.gr, patrasevents.gr, patrastimes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ