Έλληνας αξιωματούχος στη Θράκη αναγνωρίζει "τουρκική κοινότητα"!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγχαρητήρια από την “Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων” που χρηματοδοτεί η Άγκυρα.

Μέχρι τη Γερμανία ταξίδεψε η χάρη του νέου δημάρχου Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελη, ο οποίος προσφάτως παρέστη σε εκδήλωση τοπικών μειονοτικών συλλόγων που αυτοπροσδιορίζονται ως “τουρκικοί”.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα η “Εστία”, ο κ.δήμαρχος κέρδισε τα εύσημα της αυτοαποκαλούμενης”Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης”, η οποία έχει ως έμβλημά της τους νομούς της Θράκης, βαμμένους σε πράσινα χρώματα. Στα χρώματα της σημαίας του βραχύβιου ανεξάρτητου κράτους της Θράκης.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χαλίτ Χαμπίμπογλου αποδίδει τα εύσημα στον δήμαρχο, γιατί είναι ο πρώτος μετά από πολλά χρόνια που νομιμοποίησε με την παρουσία του τους απαγορευμένους από τον Άρειο Πάγο “τουρκοσυλλόγους”, ενώ χρησιμοποιεί κατά σύστημα τον όρο “τουρκική κοινότητα” -ούτε καν μειονότητα, κατά τα πρότυπα της φρασεολογίας του Ραούφ Ντενκτάς.
Τέτοια δικαιώματα έδωσε με την παρουσία του στις εκδηλώσεις ο δήμαρχος, ο οποίος δεν πρέπει ποτέ να ξεχνά ότι είναι τοπικός αξιωματούχος εν τη ευρεία έννοια. Όλη η ευχαριστήρια ανακοίνωση του Συλλόγου διατηρηθείσης της συντάξεως του κειμένου έχει ως εξής:
keimeno dytiki thraki
Αγαπητοί αναγνώστες,
Η τελετή του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης για την έναρξη παραρτήματός του στην Ξάνθη πραγματοποιήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2019. Όλοι οι εκπρόσωποι της Τουρκικής κοινότητας Δυτικής Θράκης ήταν παρούσα στην τελετή. Ο Γενικός Πρόξενος μητέρας πατρίδας Τουρκίας, της Κομοτηνής, παρέστη επίσης στην τελετή έναρξης.
Μεταξύ των συμμτεχόντων στην τελετή αυτή τη φορά ήταν ο Μανώλης Τσέπελης, ο οποίος πρόσφατα εξελέγη δήμαρχος Ξάνθης και Έλληνας πολιτικός υψηλού επιπέδου. Αυτό δεν είναι μια συνηθισμένη κατάσταση για εμας.
Ο δήμαρχος Τσέπελης έκανε μια ομιλία στην τελετή και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την πρόσκλησή του στην τελετή. Μπορεί να αναρωτιέστε γιατί είναι σημαντικό να παρευρεθεί στην τελετή ο Τσέπελης.
Είναι σημαντικό γιατί μετά από πολύ καιρό ένας Έλληνας δήμαρχος παρακολούθησε μια εκδήλωση που διοργάνωσε μια ένωση της τουρκικής κοινότητας Δυτικής Θράκης.
Είναι επίσης σημαντικό, από τότε που ο Τσέπελης συμμετείχε σε εκδήλωση όπου οι εκπρόσωποι των ενώσεων που έκλεισαν οι ελληνικές αρχές επειδή στα ονόματά τους υπάρχει την λέξη “τουρκική”, όπως η Τουρκική Ένωση Ξάνθης, η Ένωση Τούρκων Νεολαίας Κομοτηνής και η Ένωση Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης καθώς και ο Μουφτής της Ξάνθης που εκλέχθηκε από τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Είναι σημαντικό επειδή κάθισαν δίπλα-δίπλα. Αυτό που είναι φυσικό για εμάς, αυτό που πρέπει να γίνει ότι τελικά έγινε πραγματικότητα.
Ο Δήμαρχος της Ξάνθης, όπου απαρτίζουμε το μισό πληθυσμό, παρακολούθησε μια εκδήλωση ενός από τους σημαντικότερούς μας συλλόγους.
Εντούτοις, τα μέλη της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο δεν σκέφτονται με τον τρόπο αυτό από τότε που διατύπωσαν δηλώσεις επικρίνοντας τον Τσέπελη για την παρουσία του στην εκδήλωση. Τον αποκαλούσαν σχεδόν προδότη.

Εφημερίδα ΕΣΤΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ