Τουρκία κατά Μητσοτάκη: Αβάσιμες οι δηλώσεις για μεταναστευτικό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αβάσιμες και ατυχείς» χαρακτηρίζει τις δηλώσεις Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό και τη στάση της Τουρκίας, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ θέλησε επίσης να «υπενθυμίσει» στην Ελλάδα ότι «η συνεργασία με την Τουρκία» στο μεταναστευτικό θα είναι αποτελεσματικότερη από την «προπαγάνδα ενάντια στην Τουρκία».
«Το τελευταίο παράδειγμα χειραγώγησης της κοινής γνώμης που προσπαθεί να κάνει η Ελλάδα μέσω διαστρέβλωσης των γεγονότων είναι οι αβάσιμες και ατυχείς δηλώσεις του πρωθυπουργού Μητσοτάκη», αναφέρει η δήλωση του Χαμί Ακσόι.
Ο ίδιος προσθέτει ότι στη μεταναστευτική κρίση του 2015, 580.00 παράτυποι μετανάστες έφταναν στην Ευρώπη. «Το σημερινό επίπεδο διελεύσεων έχει μειωθεί κατά 94% χάρη στα μέτρα που έλαβε η Τουρκία», τονίζει.
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ έθεσε θέμα ανθρωπισμού για χώρες που βρίσκονται στις μεταναστευτικές οδούς να εφαρμόζουν «μηδενική μεταναστευτική πολιτική» και να αγνοούν τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων.
«Η Ελλάδα και οι χώρες που αντιμετωπίζουν τη μετανάστευση πρέπει να επικεντρωθούν κυρίως στην αντιμετώπιση των βασικών αιτιών που προκαλούν τη μετανάστευση στις χώρες προέλευσης», παρατηρεί, προσθέτοντας ότι η Τουρκία φιλοξενεί πάνω από 4 εκατ. εκτοπισμένος.
«Οι Έλληνες ομόλογοί μας καθώς και η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι δίκαιο να αναλάβει η Τουρκία το βάρος της μετανάστευσης, το οποίο αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα», παρατηρεί ο Τούρκος εκπρόσωπος.
Πηγή: philenews / sputniknews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ