ΤΩΡΑ – Σεισμός αισθητός στην Αθήνα από τα 6,1 Ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 09:24, στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης (20χλμ. νοτιοδυτικά των Αντικυθήρων, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό), που έγινε αισθητή και στην Αττική λόγω του μεγάλου εστιακού της βάθους- Τι λέει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο αρχικά έδωσε 6 Ρίχτερ το μέγεθος του σεισμού, μετά το πήγε στα 5,9 και μετά στο 6,1 Ρίχτερ, ενώ το Γεωδυναμικό ξεκίνησε με 5,7 Ρίχτερ και στη συνέχεια αναπροσάρμοσε στα 6,1.
Ο δήμαρχος Κυθήρων, Στράτος Χαρχαλάκης, δήλωσε πριν από λίγο στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι με τα έως τώρα δεδομένα, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές και πως ήδη ξεκίνησαν οι έλεγχοι.
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας σχετικά με το σεισμό που σημειώθηκε μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων.
Εξήγησε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ότι το εστιακό του βάθος είναι αρκετά μεγάλο «το οποίο σημαίνει ότι δεν θα έχουμε συνέχεια κατά πάσα πιθανότητα σε αυτό το σεισμό. Συνήθως αυτοί δεν συνοδεύονται από μεγάλη μετασεισμική ακολουθία».
Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, το συγκεκριμένο ρήγμα θα μπορούσε να δώσει και πολύ μεγαλύτερο σεισμό. Η συγκεκριμένη δόνηση είναι ενδιάμεσου βάθους, δεν είναι στην επιφάνεια.
«Έχουμε να κάνουμε με ένα σεισμό που δεν δίνει πλούσια μετασεισμική ακολουθία», είπε ο κ. Λέκκας.
Ο κ. Λέκκας διευκρίνισε ότι η σεισμική δόνηση δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον χθεσινό σεισμό στην Αλβανία.
Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη. Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκο Λαγουδάκης μετά την πρώτη επαφή που υπήρξε με τις υπηρεσίες, δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα, ωστόσο ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα.
«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια αναφορά για ζημιές, ωστόσο πυροσβεστικά οχήματα, επειδή το επίκεντρο του σεισμού ήταν μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης, έχουν σπεύσει σε σημεία της παράκτιας ζώνης» δήλωσε ο ίδιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ