Σεισμός στην Αλβανία: Η μάχη με το χρόνο για επιζώντες και η ελπίδα της νέας ζωής (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ημέρα εθνικού πένθους η σημερινή στην Αλβανία. Οι τραυματίες είναι πάνω από 600, ενώ τα σωστικά συνεργεία -μεταξύ των οποίων και η ΕΜΑΚ- εντατικοποιούν τις προσπάθειές τους ενάντια στο χρόνο για να ανασύρουν επιζώντες. Τα αλβανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 25 νεκρούς μέχρι στιγμής…

.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=UmLM3Ovc2jY&w=711&h=400]
.
Κλιμάκια της ΕΜΑΚ στην Αλβανία
Ο Αρης Καλοβρέντης επιπυραγός της ΕΜΑΚ μιλά στην ΕΡΤ για την ελληνική αποστολή έρευνας και διάσωσης που επιχειρεί από χθες το απόγευμα σε Δυρράχιο και Θουμάνε, στην Αλβανία, και τις προσπάθειες που είναι σε εξέλιξη για τον απεγκλωβισμό επιζώντων.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=6cp-u-4Kvtw&w=711&h=400]
https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1199583307840798725
.
Η ελπίδα: 17 μωρά ήρθαν στον κόσμο τις τελευταίες 24 ώρες στην Αλβανία
Η ελπίδα γεννήθηκε μέσα στην καταστροφή που βίωσε και συνεχίζει να βιώνει η Αλβανία. Την ώρα που τα 6,4 Ρίχτερ ταρακουνούσαν τη χώρα, οι γιατροί στο νοσοκομείο Τιράνων αρνήθηκαν να φύγουν, παραμένοντας στο πλευρό όσων νοσηλεύονταν και των εκατοντάδων ακόμα που μπήκαν στο νοσοκομείο.
albania seismos didyma
Μεταξύ των γιατρών ήταν και μία μαιευτήρας που έφερε στη ζωή δίδυμα, μόλις 20 λεπτά μετά τα φονικά Ρίχτερ. Η ίδια μοιράστηκε τα νέα γράφοντας στα social media ότι, «είναι το καλύτερο σύμβολο για τη συνέχεια της ζωής».
Όπως σημειώνει το Euronews, 17 μωρά ήρθαν στον κόσμο τις τελευταίες 24 ώρες στην Αλβανία.
Πηγές: ΕΡΤ, ΑΝΤ1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ