Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Γερουλάνου-Γενημματά. Από υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, κόκκινο πανί για το κόμμα της Φώφης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από μία κλωστή κρέμεται η όποια σχέση του Παύλου Γερουλάνου με την Χαριλάου Τρικούπη την ‘επόμενη μέρα’ του 11ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια του οποίου, ο πρώην υπουργός έθεσε ευθέως θέμα ηγεσίας του κόμματος.
Δεν είναι λίγοι στην Χαριλάου Τρικούπη όσοι αντιμετωπίζουν τον πρώην υπουργό ως να ‘μην υπάρχει’ πια για το Κίνημα Αλλαγής, του οποίου εξάλλου, δεν είναι καν μέλος. Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε, ότι σχεδόν όλα τα στελέχη που βρίσκονται στον στενό πυρήνα συνεργατών της Φώφης Γεννηματά έχουν καταφερθεί εναντίον του, είτε από το βήμα του συνεδρίου, είτε με δημόσιες τοποθετήσεις τους. Η ρήξη πάντως μεταξύ της ηγεσίας και του Παύλου Γερουλάνου, δεν φαίνεται να οδηγεί στη διαγραφή του, ακριβώς επειδή δεν είναι καν μέλος του Κινήματος Αλλαγής, με στελέχη όμως να του καθιστούν σαφές με κάθε ευκαιρία, ότι στον βαθμό που θα θέλει να ασχοληθεί με την κεντρική πολιτική σκηνή, θα πρέπει να προσανατολιστεί εκτός Χαριλάου Τρικούπη, ακόμα και να καλλιεργούν την εντύπωση ότι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται να φτιάξει δικό του κόμμα.
Ο ίδιος ωστόσο, εκτός του ότι απορρίπτει μετά βδελυγμίας μία τέτοια εξέλιξη, διαψεύδοντας κάθε είδους τέτοιες σκέψεις εκ μέρους του, φέρεται να έχει διαφορετική άποψη και κυρίως διαφορετικές… προθέσεις.
Εκτιμώντας μάλιστα, ότι αν συνεχίσει στην ίδια ρότα ως το 2021, ο χώρος που επιχειρεί να καλύψει το Κίνημα Αλλαγής, δεν θα υπάρχει καν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωτοβουλίες, στη βάση όσων έπραξε στην πορεία διεκδίκησης της δημαρχίας Αθηναίων. Για του λόγου το αληθές, ο Παύλος Γερουλάνος ετοιμάζεται να οργώσει εκ νέου την Αθήνα, προκειμένου να μιλήσει ξανά με τους πολίτες και τα προβλήματά τους, και αμέσως μετά να πραγματοποιήσει αντίστοιχη ‘πορεία στον λαό’ σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μπροστάρης στην προσπάθειά του θα είναι οι αξίες και οι αρχές του ΠΑΣΟΚ, όπως καταγράφηκαν στην ιδρυτική του διακήρυξη, αλλά και πήραν σάρκα και οστά για τέσσερις και πλέον δεκαετίες κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης. Το πού θα οδηγήσει αυτό, άγνωστο. Ίσως πουθενά. Ίσως όμως και στην αναθέρμανση της σχέσης του χώρου με τους πολίτες που παραδοσιακά ενέπνευσε, με ορίζοντα το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής το 2021, ή και μία άλλη πρωτοβουλία νωρίτερα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ