Δεν έχουν αφήσει τρομοκράτη για τρομοκράτη που δεν έχουν εξοπλίσει… Τουρκικά όπλα στη Μπόκο Χαράμ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο στρατός της Νιγηρίας ερευνά την τουρκική υποστήριξη προς τη Boko Haram -“Στο κόλπο” φέρεται να είναι και η Turkish Airlines.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νιγηρίας αποκάλυψαν ότι ερευνούν μια αναφορά που υποστηρίζει ότι η Τουρκία προμηθεύει εξελιγμένα όπλα στην τρομοκρατική ομάδα Boko Haram, όπως μετέδωσε η νιγηριανή ιστοσελίδα The Will, την Τρίτη.
Η αιγυπτιακή τηλεόραση, Ten.tv ανέφερε πρόσφατα ότι η Τουρκία ήταν σημαντικός προμηθευτής όπλων της Boko Haram, ακόμη και η Turkish Airlines κατηγορήθηκε επίσης στο παρελθόν για μεταφορά όπλων στη Νιγηρία.
Λέγοντας ότι η προμήθεια όπλων στη Boko Haram από την Τουρκία ήταν σοβαρό ζήτημα εθνικής ασφάλειας, ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Άμυνας, Γενικός Ταξίαρχος Onyema Nwachukwu, δήλωσε ότι το θέμα λαμβάνει προσοχή σε στρατηγικό επίπεδο.
“Η ακρίβεια των ισχυρισμών στο βίντεο δεν μπορεί να εξακριβωθεί αμέσως. Ωστόσο, πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα εθνικής ασφάλειας και πιστεύω ότι λαμβάνει την απαιτούμενη προσοχή σε εθνικό στρατηγικό επίπεδο “, ανέφερε.
nigeria defence spoke person
Σε μια ταινία που δημοσιεύτηκε στο YouTube, ένας Assistant Executive της Turkish Airlines, ο Μέχμετ Καράτας, δήλωσε στον Μουσταφά Βάρνακ, σύμβουλο του Τούρκου Πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι αισθανόταν ένοχος που ο εθνικός αερομεταφορέας τη Τουρκίας μετέφερε όπλα στη Νιγηρία.
“Δεν ξέρω αν αυτά (τα όπλα) θα σκοτώσουν μουσουλμάνους ή χριστιανούς. Αισθάνομαι αμαρτωλός”, φέρεται να λέει ο Καράτας.
Ο Ερντογάν αργότερα απέρριψε τις ηχογραφήσεις ως “άθλιες”.
Υπενθυμίζεται ότι το Μάιο του 2017 η κυβέρνηση της Νιγηρίας δήλωσε στο AFP ότι είχε ανακόψει παράνομες μεταφορές όπλων τουρκικής προέλευσης στο λιμάνι του Λάγος, πέντε μήνες μετά από παρόμοια κατάσχεση όταν οι τελωνειακοί υπάλληλοι είχαν σταματήσει φορτηγό που μετέφερε 661 τυφέκια μετά την εκκαθάρισή τους στο λιμάνι.
Ο οικοδεσπότης της Ten.tv Nasha’t al-Deyhi ανέφερε μια διαρροή που επιβεβαίωσε την ύπαρξη ενός τηλεφώνου πριν από μερικά χρόνια που επιβεβαίωσε τις συμφωνίες όπλων.
“Η σημερινή διαρροή επιβεβαιώνει χωρίς αμφιβολία ότι ο Ερντογάν (πρόεδρος της Τουρκίας), το κράτος του, η κυβέρνησή του και το κόμμα του μεταφέρουν όπλα από την Τουρκία στη Νιγηρία. Και σε ποιον; – στην οργάνωση Boko Haram», είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ