Σεισμός στην Αλβανία: Στοπ στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης- Επιστρέφει η ΕΜΑΚ -Στέλνουμε κλιμάκιο Πολιτικών Μηχανικών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε την Παρασκευή ότι ο αριθμός των νεκρών είχε ανέβει στους 49, ενώ οι οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης έχουν σταματήσει σε όλες τις περιοχές, εκτός από τα ερείπια του ξενοδοχείου Mira Mare στο Δυρράχιο, το οποίο κατέρρευσε εντελώς πριν από τρεις ημέρες.

Η Ελλάδα
Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Ελλάδας, σε αίτημα των αλβανικών Αρχών, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την αποστολή ειδικού κλιμακίου πολιτικών μηχανικών προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την γείτονα χώρα.
Ειδικότερα, μετά από συνεννόηση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γεώργιο Καραγιάννη θα αναχωρήσει σήμερα ειδική ομάδα της ΓΔΑΕΦΚ (Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών) του Υπουργείου Υποδομών και του ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας) αποτελούμενη από 16 άτομα.
Το κλιμάκιο θα αναχωρήσει σήμερα στις 15.00 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας.
Σημειώνεται ότι το ίδιο αεροσκάφος κατά την επιστροφή του στην χώρα μας θα μεταφέρει την ομάδα της ΕΜΑΚ που επιχειρούσε σε στην Αλβανία τις προηγούμενες ημέρες, καθώς ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Η επιστροφή της ΕΜΑΚ στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας αναμένεται μετά τις 17.00 σήμερα.
Συλλήψεις
Μετά τον καταστροφικό σεισμό που έχει κοστίσει τη ζωή σε 49 ανθρώπους μέχρι στιγμής, έχει άνω των 750 τραυματιών και περίπου 2500 εκτοπισμένους, η αλβανική κυβέρνηση συνέλαβε δημοσιογράφους από τοπικής ιστοσελίδας για διάδοση «ψευδών ειδήσεων». Χθες απειλούσε να κλείσει τις λεγόμενες “fake news” ιστοσελίδες.
.
https://twitter.com/DPCgov/status/1200339885313404929

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ