Στα άκρα η Άγκυρα: Νavtex για άσκηση νότια της Ρόδου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν πρόλαβαν να περάσουν 48 ώρες από την ανακοίνωση του μνημονίου συνεργασίας Άγκυρας-Τρίπολης και η Τουρκία σπεύδει να δείξει ότι είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει και στην πράξη όσα αναγράφονται στη συμφωνία.

Να ‘’κεφαλαιοποιήσει’’ δηλαδή με συγκεκριμένες κινήσεις και σε στρατιωτικό πλέον επίπεδο τον ‘’διάδρομο’’ που της ανοίγει η κυβέρνηση της Τρίπολης στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ρόδου, της Καρπάθου και της Κρήτης, σύμφωνα με το Newpost.gr.
Με navtex που εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλειας προαναγγέλλει άσκηση του πολεμικού της ναυτικού σε θαλάσσια περιοχή Νοτιοανατολικά της Καρπάθου μέσα στη ‘’λωρίδα’’ η οποία όπως υποστηρίζει η Άγκυρα ενώνει τις θαλάσσιες ζώνες Τουρκίας και Λιβύης ‘’σβήνοντας’’ ουσιαστικά από τον χάρτη τα Ελληνικά νησιά Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη.
Η παράνομη Τουρκική navtex -καθώς το Τουρκικό ναυτικό δεν έχει δικαιοδοσία να εκδίδει οδηγίες στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή χωρίς την Ελληνική συγκατάθεση- αφορά άσκηση η οποία θα διεξαχθεί όπως αναφέρεται στις 2 Δεκεμβρίου.
Και μπορεί το Τουρκικό ναυτικό τα τελευταία χρόνια να έχει μετατραπεί σε ‘’βιομηχανία’’ έκδοσης παράνομων navtex χωρίς ουσία, ωστόσο στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή η ναυτική οδηγία που εκδόθηκε αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
Τόσο η εφαρμογή της στην πράξη δηλαδή εάν η Άγκυρα βγάλει πράγματι πολεμικά πλοία στην περιοχή αλλά και η αντίδραση της Αθήνας θα δείξουν εάν ‘’ζεσταθούν’’ τα νερά μιας ακόμη περιοχής μετά το Αιγαίο και τη θάλασσα του Καστελόριζου.
Πηγή: lykavitos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ