Προκόπης Παυλόπουλος: Η Κρήτη είναι γη της ελευθερίας (βίντεο, φωτογραφίες)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και οι αγώνες των Κρητικών εμπνέουν όλους τους Έλληνες είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ομιλία του από την Λέσχη Αξιωματικών Χανίων

Σε μια από «ψυχής» εξομολόγηση προχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην διάρκεια ομιλίας του κατά το επίσημο γεύμα που του παρέθεσαν στη Λέσχη Αξιωματικών Χανίων, ο Δήμος Χανίων, η Αντιπεριφέρεια Χανιών και το Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος, με αφορμή τον εορτασμό των 106 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

keimeno pavlopoulos kriti1

Αναφερόμενος στην αγάπη του για τα Χανιά και τον Ελευθέριο Βενιζέλο ο κ.Προκόπης Παυλόπουλος, είπε:

«Ουσιαστικά μαζί με την σημερινή επέτειο από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα τιμάμε την μνήμη του Ελευθερίου Βενιζέλου……
Μεγάλη μέρα σήμερα για την Κρήτη. Η ημέρα εκείνη που σήμανε την Ένωση με την μητέρα Ελλάδα, ύστερα από αιώνες αγώνων ανθρώπων οι οποίοι δεν ένοιωσαν ποτέ τους ότι ήταν κατακτημένοι, γιατί αυτό είναι ίδιον των Κρητικών…. Ποτέ δεν ήταν έτσι. Όποιος κατακτητής κι αν πέρασε από δω. Γι΄ αυτό την Κρήτη την ονόμαζα πάντα και την αισθάνομαι ως γη της ελευθερίας. Γη της ελευθερίας η οποία μας εμπνέει όλους τους Έλληνες…. Πολέμησαν οι Κρητικοί σε όλους τους αγώνες για την ελευθερία ολόκληρου του Ελληνισμού. Γιατί μην ξεχνάμε την εμβληματική – στην κυριολεξία – παρουσία των Κρητών στους αγώνες για την Μακεδονία μας….»

.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=AqseAQUvmTk&w=691&h=389]

.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε εκτενή αναφορά στον Ελευθέριο Βενιζέλο επισημαίνοντας:

«Το πνεύμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, πρέπει να εμπνέει όλους μας και τις γενιές που έρχονται. Και να μαθαίνουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Τι είναι εκείνο το οποίο πρέπει να κάνουμε, τι είναι εκείνο που αρμόζει στην πατρίδα μας, αλλά και ποιος είναι ο προορισμός μας».

Παράλληλα αναφερόμενος στα διδάγματα του Ελευθερίου Βενιζέλου τόνισε ότι «αυτό που μας δίδαξε ο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι, ότι εμείς οι Έλληνες πρέπει να μπορούμε, να έχουμε τη φρόνηση, να έχουμε μέσα μας τη σοφία, να τιμούμε τους ηγέτες που κατά καιρούς η ιστορία αφήνει να δημιουργηθούν μέσα σε αυτόν τον τόπο. Να τους τιμούμε γιατί είναι ένα σπάνιο αγαθό για τον τόπο για το έθνος μας, για το λαό μας. Αλλά είναι καλό να τους τιμούμε όταν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν. Και όχι μετά που θα περάσουν τα χρόνια να συλλογιζόμαστε τι πράξαμε απέναντι τους».

keimeno pavlopoulos kriti2

Κατά την ομιλία του, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην αξία της αναγνώρισης της αριστείας χαρακτηρίζοντας τον φθόνο ως τη χειρότερη πληγή που ακολουθεί τον ελληνισμό στην πορεία του. Όπως είπε: «Δεν εννοούμε να αναγνωρίσουμε μέσω της αριστείας την αξία των άλλων. Και όμως αν μάθουμε να αναγνωρίζουμε την αριστεία του αλλού, τότε αυτό σημαίνει και τη δική μας αριστεία. Η μία πλευρά της αριστείας είναι να τιμάς αυτόν που αριστεύει, αλλά η άλλη πλευρά της αριστείας είναι να είσαι και εσύ άριστος, αναγνωρίζοντας την αριστεία του άλλου. Αυτό το πλεονέκτημα απέναντι στην ιστορία ως λαός και ως έθνος πρέπει να το κατακτήσουμε. Και αυτό, το οφείλουμε στον Ελευθέριο Βενιζέλο, διότι δεν τον αφήσαμε τότε να πράξει αυτό που είχε οραματιστεί».

Καταλήγοντας ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε πως πρέπει «να θυμόμαστε την προσφορά του Ελ. Βενιζέλου.. Νε εμπνεόμαστε από το παράδειγμά του και με τον τρόπο αυτό να οραματιζόμαστε την Ελλάδα πάντα μεγάλη, πάντα δυνατή. Όχι με την έννοια της μεγάλης ιδέας, ούτως ή άλλως η Ελλάδα από μόνη της είναι μεγαλύτερη. Εμείς δεν είναι νοητό να έχουμε μεγάλες ιδέες. Εμείς πρέπει να έχουμε εθνικές ιδέες. Ιδέες που είναι πραγματοποιήσιμες. Γιατί ο Ελευθέριος Βενιζέλος το απέδειξε…..»

Τέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον γενικό Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ε΄. Βενιζέλος κ. Νίκο Παπαδάκη, τον οποίο ευχαρίστησε γιατί , όπως είπε «μου έμαθε καλύτερα πώς να ζω με την μνήμη του Ελ. Βενιζέλου» και τόνισε πως το ίδρυμα χρωστά πολλά στον κ.Παπαδάκη τον οποίο διαβεβαίωσε ότι τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει το ίδρυμα, θα επιλυθούν.

.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=7q8YriQPTAc&w=691&h=389]

.

Στο μεταξύ με συγκίνηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχτηκε το δώρο (ένα ρολόι της ομάδας Ζευς) που του προσέφεραν οι πιλότοι μέλη της ομάδας που έκαναν την σημερινή επίδειξη πάνω από το ενετικό λιμάνι των Χανίων, ο ένας στο πηδάλιο του F16 και ο άλλος ως προσωπικό εδάφους.

Ο κ.Παυλόπουλος ανέφερε ότι «θα με συνοδεύει σε όλη μου την ζωή το γεγονός ότι ως ΠτΔ τυγχάνω και επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Μαζί σας το νοιώθω κυριολεκτικά…. Θα ήθελα να πετάξω μαζί σας αλλά μου το απαγορεύουν. Αλλά να θυμάστε ότι είναι σαν να ζω αυτές τις στιγμές μέσα στο πιλοτήριο, αυτό που ζείτε εσείς, όχι για να ζω τις δικές σας αγωνίες, αλλά για να παίρνω εγώ κουράγιο. Σας ευχαριστώ»

Επίσης αναμνηστικά δώρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσέφεραν, ο Δήμαρχος Χανίων, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων και ο Διευθυντής του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

keimeno pavlopoulos kriti3

keimeno pavlopoulos kriti4

keimeno pavlopoulos kriti5

keimeno pavlopoulos kriti6

keimeno pavlopoulos kriti7

keimeno pavlopoulos kriti8

Πηγή: flashnews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ