ΕΚΤΑΚΤΟ: Ένοπλη ληστεία με πυροβολισμούς σε τράπεζα της Χώρας Μεσσηνίας -Αναζητούνται οι δράστες

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στη Χώρα του Δήμου Πύλου-Νέστορος, νωρίς σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τέσσερις ληστές εισέβαλαν στην τράπεζα, λίγο πριν τις 09.00 το πρωί, και ήταν ένοπλοι.

Ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους, άρπαξαν -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- 200.000 ευρώ και διέφυγαν με γκρι αυτοκίνητο μάρκας skoda ή opel προς άγνωστη κατεύθυνση.

Oι κινήσεις τους ωστόσο φαίνεται πως έχουν καταγραφεί και από το κλειστό κύκλωμα που διέθετε το υποκατάστημα της τράπεζας.

To υποκατάστημα της Πειραιώς στη Χώρα είχε γίνει στόχος αγνώστων στις 9 Σεπτεμβρίου όταν και επιχείρησαν να ανατινάξουν το ΑΤΜ, που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο της Τράπεζας, χωρίς όμως αποτέλεσμα

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους. Να υπενθυμίσουμε ότι, η συγκεκριμένη τράπεζα έχει ξαναγίνει στόχος αγνώστων πριν 3 μήνες περίπου, όταν στις 9 Σεπτεμβρίου άγνωστοι επιχείρησαν να ανατινάξουν το ΑΤΜ που βρίσκεται στην είσοδο του υποκαταστήματος, χωρίς αποτέλεσμα, προκαλώντας ωστόσο υλικές ζημιές στο υποκατάστημα.

ΛΗΣΤΕΙΑ-ΚΑΡΜΠΟΝ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΘΟΥΡΙΑΣ

Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα στόχος ληστών έπεσε και το κατάστημα ΕΛΤΑ στη Θουρία. Και εκεί οι ένοπλοι κουκουλοφόροι άρπαξαν πάνω από 100.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν, καίγοντας μάλιστα λίγο αργότερα το αυτοκίνητο διαφυγής τους έξω από τη Μικρομάνη.

Το σημερινό περιστατικό ένοπλης ληστείας με μεγάλο χρηματικό ποσό, και παρόμοιο τρόπο δράσης προβληματίζει την Αστυνομία, ωστόσο εκτιμούν ότι δεν σχετίζονται οι δύο ληστείες μεταξύ τους. Ανησυχεί ωστόσο η αύξηση της εγκληματικότητας, και συγκεκριμένα των ένοπλων ληστειών στην περιοχή, το τελευταίο διάστημα.

Μαίρη Περδικέα
messinialive.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ